ANNONS

Taxichaufför våldtog funktionshindrad kvinna

Den 49-årige mannen döms till 2 år och 3 månaders fängelse.
Den 49-årige mannen döms till 2 år och 3 månaders fängelse.
En 49-årig man som kört taxi i norrort har utsatt tre kvinnor, i ett fall en ung tonårstjej med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, för sexuella ofredanden. Mannen togs in på förhör vid flera tillfällen men släpptes. I oktober i år våldtog han en funktionshindrad kvinna i hennes hem.
ANNONS

Den första anmälan mot den 49-åriga taxichauffören kom från en kvinna som skulle åka sjuktaxi mellan Upplands Bro och Stockholm. Hon förstod  att det var någonting underligt  när han låste alla dörrar på bilen. Han började fråga henne mycket intima frågor om hennes sexliv och om hon, med tanke på sin sjukdom, fick ont av sex.

Kvinnan lyckas fly

Han började tafsa på hennes lår och mellan benen, och hon beskriver i förhör att hon frös till is och hur hon planerade att försvara sig om han fortsatte.

När de kommit fram till vårdcentralen i Stockholm vägrade han att släppa ut henne om hon inte gav honom en kram, vilket hon till slut gjorde. Hon drabbades av panikångest och när hon skulle åka därifrån en stund senare råkade hon kliva in i samma taxibil igen. Nu ville mannen att hon skulle ta av sig tröjan och de skulle åka därifrån, men hon lyckades fly.

Efter taxivåldtäkten: ”Vi borde ha agerat”

 

Mannen tas in på förhör

Hon polisanmälde mannen i juni 2016, men det var inte förrän i november hon fick komma på förhör. Mannen förhördes inte förrän i maj året därpå. Han blev skäligen misstänkt och släpptes. I domen framgår det att mannen är dömd för flera trafikförseelser och hade en provanställning.

Knappt två månader efter han blev förhörd gjorde han samma sak igen – nu mot en betydligt yngre tjej med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Flickan utsattes i samband med en färd från sin skola i södra Roslagen till ett gruppboende norr om Stockholm.

ANNONS

Tafsade på en flicka i en skoltaxi

De stannade bland annat till vid ICA i Viggbyholm i Täby för att köpa läsk och godis vilket fick personalen på gruppboendet att reagera då detta är strängt förbjudet. De fick också ett samtal från skolpersonalen i som reagerat på att taxichauffören frågat om flickan ”varit dum i huvudet” och om hon ”förstod någonting”. När bilen väl kom fram, en halvtimme försent, betedde sig flickan annorlunda.

Omgivningen förstod att någonting hade hänt under taxiresan men flickan som har svårt att uttrycka sig var mycket förtegen och mådde väldigt dåligt.

Hon berättade senare för sina föräldrar att taxichauffören tafsat på henne.

Efter taxivåldtäkten: ”Vi borde ha agerat”

 

Mannen släpps igen

Polisen begärde in en övervakningsfilm från taxin, men det fanns ingen då kameran varit ur funktion. Mannen togs återigen in på förhör i september, även denna gång skäligen misstänkt, men släpptes.

I oktober i år våldtog han en kvinnlig kund i hennes hem.

Följde med henne in i sovrummet

Kvinnan, som efter en olycka tvingas använda rollator, behövde en taxi för att ta sig hem från en fest i Järfälla. I bilen började chauffören att tafsa aggressivt och när han lämnade av henne vid bostaden följde han med henne in i lägenheten. Där tog han enligt domen av hennes kläder och våldtog henne.

En grannkvinna kallades in som vittne då hon reagerat på att en färdtjänstbil stod parkerad utanför porten i 30 minuter.

Mannen nekar till alla anklagelser men döms till två år och tre månaders fängelse för ett fall av våldtäkt och fyra fall av sexuellt ofredande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.