ANNONS

Taxiförare döms för misshandel

taxi
En 47-årig taxiförare har dömts för att ha misshandlat en kvinnlig passagerare under en taxiresa till Nacka i september i fjol.
Den 47-årige taxiförare som åtalats för misshandel av en kvinnlig passagerare döms till villkorlig dom.

Taxiföraren har nekat till brott och har sagt att han inte minns någon körning till Nacka den här natten, eller säger sig känna igen kvinnan.
ANNONS

Åklagaren hade som bevisning lagt fram ett fotografi, ett kvittoutdrag och en sms-utskrift.

Kvinnan har berättat att hon under natten till den 19 september 2015 klev in i en taxi på Hamngatan i Stockholm för att åka hem till Nacka.

Under resan uppstod enligt kvinnan en diskussion om priset för resan vilket enligt kvinnan ledde till att taxiföraren tog ett kraftigt tag om hennes hår.

Nacka tingsrätt har funnit kvinnan trovärdig och ser inga skäl att ifrågasätta hennes berättelse. Enligt tingsrätten stöds hennes berättelse av den skriftliga bevisning som åklagaren lagt fram, och ett vittnesmål från en bekant som kvinnan kontaktade direkt efter taxiresan.

Kvinnan har i en fotokonfrontation pekat ut föraren.

Taxiföraren har förnekat brott och har sagt att han inte minns någon körning till Nacka den här natten. Han har sagt att han inte känner igen kvinnan.

Tingsrätten finner styrkt att mannen har dragit kvinnan i håret, ett brott som motsvarar en månads fängelse om inte särskilda skäl talar emot.

Mannen har inte tidigare dömts för liknande brott och Nacka tingsrätt har funnit risken liten för att mannen återfaller i brott.

47-åringen döms för misshandel till villkorlig dom med 50 timmar samhällstjänst.

ANNONS

– Jag är nöjd med domen och att den tilltalade dömdes för misshandeln, säger åklagaren i målet, kammaråklagare Daniel Jonsson.

Mitt i har sökt 47-åringens advokat.

Läs även här.