Min lokala hjälte

Taxirånare greps efter misshandel

En kvinna misshandlades grovt av sin 28-årige bror i onsdags morse. När polisen kom till platsen för att gripa mannen, kändes han igen som taxirånaren, som i tre nätter i rad rånat taxiförare i Orminge.

Klockan halv åtta i onsdags morse kom polisen till platsen i Orminge, efter ett larm om en misshandel i ett trapphus. Misshandeln pågick när polisen anlände.

När den 28-åriga mannen greps av polisen yttrade han hotet ”Om jag hamnar i fängelse på grund av dig ska du dö” till systern.

Misshandeln var grov enligt polisen, kvinnan fick motta upprepade sparkar och slag mot huvudet och fick av misshandeln kraftiga svullnader på huvudet och sår i pannan.

28-åringen är skäligen misstänkt för misshandeln. Hotet rubriceras som övergrepp i rättsak. Men misstankarna mot mannen slutar inte vid familjedramat.

– När han grips av oss känner patrullen igen mannen som taxirånaren, säger Ulla Krogh, informationsansvarig vid Nackapolisen.

I en av taxibilarna som rånades fanns det nämligen en övervakningskamera som fångade förövaren på bild – en bild som stämmer väl överens med hur 28-åringen ser ut.

Mannen är därför nu också misstänkt för att vara den person som tre nätter i rad rånat taxibilar i Orminge.

Tillvägagångssättet har vid alla tre rån varit liknande. Det första rånet hände natten till söndagen, det andra på söndagskvällen och det tredje, ett rånförsök, skedde sent i måndags kväll.

I samtliga fall har en taxikund plockats upp i city och velat bli körd till Orminge. När körningen varit klar har kunden hotat chauffören med en stor kniv och bland annat kommit över kontanter och telefoner.

Vid rånförsöket satsade mannen i stället på att ta hela bilen, men misslyckades efter att föraren hoppat ur bilen.

– Förhoppningsvis kan vi binda honom till alla tre tillfällen, det är mycket som talar för att det är han, säger Ulla Krogh.

28-åringen uppvisade vid misshandeln tecken på att vara påverkad av narkotika och är därför även misstänkt för narkotikabrott.