Taxiresan blev en skräckupplevelse

En 47-årig taxiförare åtalas för att ha misshandlat en Nackakvinna som åkte hem från krogen i Stockholm city i september.
En 47-årig taxiförare åtalas för att ha misshandlat en Nackakvinna som åkte hem från krogen i Stockholm city i september.
Taxiföraren låste bildörrarna och körde i väg med Nackakvinnan.

Hemfärden från krogen blev plötsligt en skräckfärd.

Taxiföraren, en 47-åring, åtalas nu.

Taxiresan från krogen i city till bostaden Nacka en septembernatt 2015 blev enligt ett åtal en skräckupplevelse för en Nackakvinna i 30-årsåldern.

Kvinnan hade stoppat taxin på Hamngatan i city och bett att bli körd hem.

Framme i västra delarna av Nacka där kvinnan bor reagerade kvinnan på att taxiresan enligt henne kostade väl mycket. När hon påpekade det hade taxiföraren enligt kvinnan blivit ”ursinnig”.

Enligt vad kvinnan sagt i polisens förundersökning ska taxiföraren då ha låst bilens dörrar och ha kört i väg med henne i baksätet. Kvinnan säger i förhör att hon blev rädd och fruktade att föraren skulle köra till något industriområde för att slå ihjäl henne.

Föraren ska dock ha stannat och ha slitit tag i hennes hår och dragit fram henne mellan framsätena och sagt åt henne att passa sig.

För att spela med hade kvinnan erbjudit sig att betala för resan en gång till, om första betalningen inte hade gått igenom, vilket belopp föraren än ville, och för att han skulle släppa henne.

Föraren ska då ha tagit betalkortet och dragit kortet i betalmaskinen. Därefter ska föraren ha låst upp dörrarna och Nackakvinnan kastade sig då ut ur taxin.

I polisförhör har 47-åringen, som åtalas för misshandel, sagt att han inte har misshandlat kvinnan och att han inte har något minne av att det är han som har kört kvinnan hem den aktuella septemberkvällen.

Rättegång hålls senare.