ANNONS

Nytt team ska jobba med relationsvåld

Sundbyberg får för första gången en handlingsplan mot hedersrelaterat våld och förtryck.
Sundbyberg får för första gången en handlingsplan mot hedersrelaterat våld och förtryck.
Sundbyberg får för första gången en handlingsplan mot hedersrelaterat våld och förtryck. Man ska också inrätta ett relationsvåldsteam på social- och arbetsmarknadsavdelningen.
ANNONS

I tisdags antog social- och arbetsmarknadsnämnden Sundbybergs första handlingsplan mot hedersrelaterat våld och förtryck, vilken ska gälla 2018-2020.

Tidigare har bara en handlingsplan mot våld i nära relationer funnits.

– Vi vet att alltför många upplever otrygghet i sin hemmiljö. Därför är jag glad att vi nu kan lyfta det förebyggande arbetet, säger Josefin Malmqvist (M), kommunalråd och ordförande i social- och arbetsmarknadsnämnden.

Målet är att hedersrelaterat våld och förtryck ska identifieras i ett tidigt skede, för att man snabbare ska kunna hjälpa både dem som utsätts och dem som utövar våld.

Bland annat ska man under nästa år påbörja arbetet med att föra statistik över omfattningen av våld i nära relationer och hedersrelaterat våld i kommunen.

Personal som jobbar med frågorna, men saknar kompetens kring just hedersvåld ska få gå utbildningar minst en gång per termin.

Man ska också inrätta ett relationsvåldsteam på avdelningen.

– Vi behöver samla insatserna för barn och vuxna som utsätts för, upplevt eller utövar våld, och bättre samordna handläggningen av detsamma. I Sundbyberg ska alla kunna känna sig trygga, avslutar Josefin Malmqvist (M).

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.