Teater för sexåringar försvinner från Åsen

Hyreskontraktet för kulturskolans lokal på Hägerstensåsen har gått ut och staden är inte sugna på att förnya pga höjd hyra.
Teater för sexåringar tas bort från Kulturskolan på Hägerstensåsen.
Kulturmix för sexåringar försvinner från Kulturskolan på Hägerstensåsen efter en kraftig åtstramning av kulturbudgeten.

Den grönblå majoriteten lägger 45 miljoner kronor mindre på kultur i budgeten för 2019, jämfört med året innan. Personal på Kulturskolan på Hägerstensåsen har tidigare berättat för Mitt i att de befarar att det kommer att drabba deras verksamhet.

Kulturskolan utan hyreskontrakt

Och nu läggs Kulturmix, teater för sexåringar, ner på Kulturskolan, skriver Stockholm direkt.

Mitt i har tidigare berättat att staden inte har förnyat hyreskontraktet för Kulturskolan på Hägerstensåsen, på grund av att hyran höjts.

För resurskrävande

Under hösten har ett 50-tal barn gått på kulturmix. Kursen har letts av en sångpedagog och en teaterpedagog – och det har varit för resurskrävande enligt Kulturskolan. Personalen ska i stället leda andra kurser och jobba mer effektivt. Barnen kan i stället börja på någon av Kulturskolans andra kurser.

– Men vi kommer inte ha just den här teaterformen via skolan. Det är klart att det varit en fin verksamhet och att det är tråkigt men utbudet förändras hela tiden, säger Sebastian Printz, enhetschef för Kulturskolan till Stockholm direkt.