ANNONS

Teatergruppen blev en ny familj

I går kväll hade elever från Sturebyskolan två föreställningar på Dansens hus. Nyanlända elever har tillsammans med dramaeleverna gjort en pjäs om kommunikation.

– Vi är mer än en teatergrupp, vi är en familj. Det är jättebra att ha en familj på skolan, säger Sina Jafarai.
ANNONS

Under våren har dramaelevererna tillsammans med ett gäng nyanlända elever skrivit och gjort en pjäs tillsammans. Pjäsen ”Signalfel!” handlar om hur kommunikation kan haverera och vad som händer när den inte fungerar.

På onsdagskvällen spelade de två föreställningar på Dansens hus.

– Det var en fantastisk dag för mig. Det gick så bra för alla. Jag spelade en lite korkad tjuv, det var svårt, men det gick bra, säger Sina Jafarai.

Han kom till Sverige från Afghanistan för ett halvår sedan, men talar redan flytande svenska. Sina har inte hållit på med teater tidigare, men nu vill han gärna fortsätta med det. Och arbetet med pjäsen har betytt mycket för honom.

– Jag tänkte bara spela teater, men nu är dramagruppen mycket mer än en grupp. Vi är en familj och det är jättebra att man har en familj på skolan, säger Sina Jafarai.

Dramaläraren Jordi Almeida är mycket imponerad av eleverna

– Det har varit häftigt att se konstellationen av ensamkommande och skolans andra elever i dramagruppen arbeta tillsammans, de har verkligen blivit ett ”vi”. Och igår var de otroligt duktiga och körde järnet. De fick stående ovationer, det var ett fint betyg, säger han.

Den röda tråden i pjäsen är kommunikation – eller bristen på kommunikation. Skådespelarna är ute på en resa med tunnelbanan och stannar vid sju olika fiktiva stationer som Bandithagen, där en museestöld försvåras av språkproblem, och Gayla stan, där man leker med normer när det gäller homosexeualitet. Föreställningen avslutades med en musikalscen där eleverna sjunger om en ny början.

Och nu blir det inga mer föreställningar.

ANNONS

– Det är tomt, men samtidigt är det ett häftigt minne som lever kvar, säger Jordi Almeida.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.