Tekniska får nytt pris för jätteutställningen

Musik med hela kroppen: utställningen som bland annat Håkan Lidbo skapat.
Musik med hela kroppen: utställningen som bland annat Håkan Lidbo skapat.
Tekniska museet får ännu ett pris till för utställningen MegaMind. Den här gången för samarbetet med konstnärer och barn.

Prisregnet över Tekniska museet och utställningen MegaMind fortsätter. På en vetenskapsgala i Österrike i slutet av förra veckan fick museet och musikproducenten Håkan Lidbo pris för det samarbete som ligger bakom utställningen.

– Jag är väldigt tacksam för alla barn med olika funktionsförutsättningar som har bidragit till att skapa detta projekt, säger Håkan Lidbo, musikkonstnär i ett pressmeddelande.

MegaMind öppnade i september 2015 och i arbetet bakom de olika utställningarna har flera parter varit inblandade. Bland annat har 700 barn med olika funktionsnedsättningar varit med i idé och designfasen.

– För att kunna vara ett museum för alla såg vi det som en självklarhet att skapa MegaMind tillsammans med andra, både tekniska experter, konstnärer och med besökarna själva. Att vinna ett pris för att ha samarbetat med dessa kreativa människor, Håkan och hundratals barn med olika funktionsförutsättningar är fantastiskt roligt, säger Peter Skogh, museidirektör i ett pressmeddelande.

Museet och MegaMind har tidigare i år bland annat fått utmärkelsen Årets utställning av Riksförbundet Sveriges Museer.