ANNONS

Tele2 lämnar Rinkeby

Telekomföretaget har fått nog och lämnar Rinkebystråket efter inbrottsförsök med hjullastare och butiksrån.
Telekomföretaget har fått nog och lämnar Rinkebystråket efter inbrottsförsök med hjullastare och butiksrån.
Nu lämnar Tele2 Rinkeby. Företaget kommer inte att återöppna butiken på Rinkebystråket, som varit stängd sedan ett inbrottsförsök. Droppen blev när en hjullastare kraschade in i butikens entré tidigare i vår.
ANNONS

Butiken hade bara varit öppen i tre och en halv månad när en hjullastare kraschades rakt in i entrén, tidig morgon den 18 februari. Sedan dess har ett renoveringsarbete av lokalerna pågått. Nu har telekomföretaget beslutat att inte öppna butiken igen på Rinkebystråket.

– Faktum är att under väldigt kort tid har vi haft ett butiksrån, ett större inbrottsförsök och utöver det även ett antal andra incidenter som vi inte vill gå in på i detalj. Vi värnar om vår butikspersonals säkerhet och har därför tagit beslut om att inte återöppna i Rinkebystråket, säger Malin Selander presschef för Tele2 Sverige AB.

Hon berättar att personalen omplacerats och inte behövt sluta.

Handelsgatan Rinkebystråket invigdes i oktober förra året och har tagit sju år att färdigställa. Fastigheterna längs stråket ägs av Familjebostäder.

– Vi tycker att det är jättetråkigt att de har tagit det här beslutet. Vi har i dagsläget inte fått några indikationer från andra hyresgäster, att det skulle kännas osäkert i området. Det vi jobbar med nu är att försöka hitta en ny aktör till stråket, säger Erica Lawesson, kommunikationsdirektör på Familjebostäder.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.