Telebutikerna i Kista Galleria stöldsäkras

Kista Galleria.
Kista Galleria.
Efter den senaste tidens rånvåg mot telebutiker stöldsäkrar nu Kista Galleria de butikerna.
Samtliga butiker som säljer mobiltelefoner flyttar sina lager till en säkrare plats.

Från och med den här veckan har Elgiganten, Telenor, Tele2, Telia och 3-butikerna i gallerian flyttat sina lager av mobiltelefoner från butikerna till en säkrare plats.

Det är ett led i det nya säkerhetskonceptet som Citycon, ägare av Kista Galleria, har infört efter att ha diskuterat säkerheten i gallerian tillsammans med polisen och de rånutsatta butiksinnehavarna.

– Det finns en stark vilja hos alla parter att skapa en så trygg och säker miljö för personal och kunder som möjligt och detta är ett viktigt steg, säger Magnus Åkesson, regionchef på Citycon.

Per Sandberg, säkerhetschef på Citycon, säger att dialogen om säkerhet i gallerian kommer att fortsätta och att lagrets förflyttning är en kortsiktig lösning.

– Kunderna har samma utbud som tidigare i butikerna. Skillnaden är att de inte får mobilerna på plats. Till en början kommer kunderna att få sin telefon hemskickad, men vi jobbar på att hitta en långsiktig lösning. Det finns till exempel företag som kör ut varor samma dag, säger Per Sandberg.

Butikerna har separata lager för mobiltelefonerna.

– Det är också en del av säkerhetstänket, säger Per Sandberg.

Förra året sattes inkörningsskydd upp utanför entréerna till gallerian för att hindra fordon från att köra in och göra så kallade smash and grab-kupper.

– Nu är samtliga uppsatta, säger Per Sandberg.