ANNONS

Telefonplansbageri prisat för veganska munkar

Söderbergs bageri vid Telefonplan vann Årets bakverk på Guldkavelgalan för sina veganska munkar med olika smaker. Här semmelmunken.
Therese Johnsson är hjärnan bakom både semmelmunken och munkarna med olika smaker, bland annat med basilika och lime.
Glöm hetvägg, semmelwrap och semmelkladdkaka och gör plats för den veganska semmelmunken.
För det initiativet vann Söderbergs bageri vid Telefonplan pris för Årets bakverk.
ANNONS

De senaste åren har många olika kreativa varianter av den klassiska semlan dykt upp på bagerier runt om i landet. Men på Söderbergs bageri vid Telefonplan har konditorn Therese Johnsson gått ett steg längre – hon har gjort en vegansk semmelmunk.

Den veganska munken ledde hela vägen till ett förstapris för Årets bakverk på Guldkavelgalan.

– Det är jätteroligt, säger konditoriets ägare Cattis Fleischanderl.

Söderbergs bageri vid Telefonplan vann Årets bakverk på Guldkavelgalan 2019.

Konditorn Therese Johnsson med vinnarmunken och guldkaveln. Foto: Söderbergs bageri

Semmelmunken bakas fram till fettisdagen

Nu serveras munkar två dagar i veckan på bageriet, på tisdagar fram till semmeldagen den 25 februari bjuds det givetvis på semmelmunk med havregrädde. Den andra dagen blir det munkar med nya smaker varje vecka.

– Vi har tagit ett klassiskt bakverk som munken till en ny nivå.

Att det blev veganska munkar är inte så konstigt, enligt Cattis Fleischanderl.

– Efterfrågan är jättestor och det blir mer och mer. Vi ligger i ett område där folk är medvetna om vad de äter. Bara för att man är vegan vill man inte avstå kladdigt, som många tror. Vi vill erbjuda något annat än en råboll, vi vill sprida glädje.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.