ANNONS

Telemast i parklek får hård kritik

ANNONS

Förra veckan berättade Lokaltidningen Mitt i om en planerad telemast i Hässelby. Det är Telia sonera som har ansökt om bygglov för att sätta upp en 24 meter hög mast precis vid fotbollsplanen i parkleken Oxtungan.

Planerna har väckt ont blod på flera håll. De som bor i området har protesterat vilt, och stadsdelsförvaltningen kritiserar projektet i starka orda­lag.

”Det är direkt olämpligt att placera stationen i direkt anslutning till parkleksområdet, där det bedrivs fritidsverksamhet för barn och ungdomar. Dessutom påverkas den planerade upprustningen av parkleken mycket negativt av den föreslagna placeringen”, skriver avdelningschefen Mats Carinder i ett remissyttrande.

Lars Jakobsson (MP), ledamot i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnden, är kritisk till att stadsdelen inte har fått mer att säga till om.

– Förvaltningen fick frågan på fredagen, och stadsbyggnadsnämnden ville ha svar senast följande tisdag.

Han menar att stadsbyggnadsnämnden försöker mörka i frågan.

– Man får känslan av att de försöker smyga in ett beslut utan någon öppenhet, säger Lars Jakobsson.

Lokaltidningen Mitt i har sökt ansvariga tjänstemän på stadsbyggnadskontoret för en kommentar, men inte fått någon kontakt.

Exemplet Oxtungan är inte unikt. Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning var helt ovetande om planerna på en telemast vid Gläntas idrottsplats då lokalbefolkning hörde av sig.

ANNONS

”Tyvärr har varken jag eller mina kollegor fått kännedom om den. Det verkar som att stadsbyggnadskontoret inte kontaktat oss” skrev park­ingenjören Maggan Cervinger då i ett mejl till en Spångabo.

Man får känslan av att de försöker smyga in ett beslut.Lars Jakobsson (MP)