”Med teleportering skulle jag slippa skolan”

Lina Egorova 10 år
Lina Egorova 10 år
Asmae Ennahi 12 år
Asmae Ennahi 12 år
Linus Mattson 10 år
Linus Mattson 10 år
Maeve Hoffman 10 år
Maeve Hoffman 10 år
Atrina Ghobadi 10 år
Atrina Ghobadi 10 år
På Messingen mötte vi några höstlovsfirare som inte lät geniknölarna vila. På superhjälteworkshopen frågade vi deltagarna om deras idéer och vilken superhjältekraft de själva skulle vilja ha.

Lina Egorova, 10 år:

”Hon kallas Tuggummitjejen. Hon försökte bli berömd och få uppmärksamhet men alla hatade henne av nån anledning. Då blev hon en superskurk som är söt men lite farlig.

Hon kan skjuta tuggummin som blir en bubbla när den träffar marken. Antingen kan det bli en ballong som flyger iväg med människor eller så sprängs den så att alla i närheten blir kletiga och klistriga.

Jag skulle vilja kunna teleportera mig. Då kan jag få alla tro att jag är på många ställen samtidigt. Om det var en tråkig lektion i skolan kan jag bara smita därifrån när alla koncentrerar sig på något annat.”


Asmae Ennahi, 10 år:

”Jag skulle vilja kunna bli energi. Då kan jag gå jättesnabbt, till exempel om jag är försenad. Och jag kan skapa ljus när det är mörkt.

Min hjälte heter Anastasia. Hon kommer inte från jorden utan en annan planet. Hon skapades från en energi när havet krockade med en sten. Hon har inte bara en superkraft utan många: is, eld, energi, luft och snabbhet.

Hennes enda svaghet är en speciell sort energi som inte finns. Men supergenier som är smarta kan skapa den.”


Linus Mattsson, 10 år:

”Jag har ritat en ninja. Den är asgrym på karate, kan teleportera sig och har en jetpak.

Jag skulle inte behöva gå till skolan för mina kloner kunde bära mig.

Linus Mattsson

Jag hade velat ha massa superkrafter! Men om jag bara får välja en skulle jag klona mig.

Då kan mina kloner göra massa tjänster åt andra medan jag gör nått kul som att gå på bio. Sen skulle jag inte behöva gå till skolan för de kunde bära mig.”


Maeve Hoffman, 10 år:

”Min hjälte är dotter till en räv med nio svansar och en älva. Hon är en superhjälte men lite galen. I skolan säger alla till henne att hon är galen.

Hon kan ändra sitt utseende, tillexempel ögonfärg och hårfärg eller bli en räv om hon vill. Sen är hon bra på karate.

Om jag hade en superkraft hade jag velat att jag kunde ta mig in i en film eller serie när jag ville. Då skulle jag åka in i Harry Potter men inte de två sista filmerna.”


Atrina Ghobadi 10 år:

”Jag håller på att rita tre hjältar. De är systrar men vet inte det för det deras föräldrar dog när de skulle ta en brottsling och sen har de adopterats.

Sinra har metall och vatten som superkraft, Vina har vatten och gift och den tredje heter Grästjejen. Hon kan göra en tornado av gräs och fälla träd.

Ibland hjälper jag andra med att gå ut med deras hund utan att jag får något för det.

Atrina Ghobadi

Om jag hade en superkraft skulle jag vilja kunna flyga. Då skulle jag kunna rädda folk från skurkar. Om skurken inte kan flyga kan jag bara flyga iväg med personen.

Jag gillar att hjälpa folk. Ibland hjälper jag andra med att gå ut med deras hund utan att jag får något för det.”

Fakta

Så skapar du din egen superhjälte

Under höstlovet har biblioteket i Messingen ordnat flera aktiviteter med temat superhjältar. På torsdagen höll tecknaren Viktor Engholm en workshop i hur man ritar superhjältar som seriefigurer.

Hans bästa tips är att bygga upp en historia kring hjälten genom att svara på dessa frågor.

Vem är hjälten?

Vad kämpar den mot?

Hur bekämpar den det?

Varför gör den det?