Teliaområdet blir Telestaden

Telestaden Farsta
Telias gamla huvudkontor vid Mårbackagatan – en del av den framtida Telestaden.
Telestaden. Så lyder byggherrarnas namn på den blivande stadsdelen med 3000 bostäder i Telias gamla kontorsområde i Farsta.

Alla nya områden måste ha ett namn – om inte annat för att det blir lättare att sälja bostäder då. Bara en vecka efter Telias flytt från Farsta startar byggbolagen Ikano och Rikshem marknadsföringen av det blivande bostadsområdet – som de har döpt till Telestaden. Namnet lanserades i ett pressmeddelande som gick ut på torsdagen. Projektet har även fått en egen hemsida, www.telestaden.se, där reklamiga livsstilsbilder varvas med historiska foton från Televerket – och där närheten till Drevviken är det första som lyfts fram.

– Namnet Telestaden är något som har växt fram. Vi vill gärna hänga kvar vid historien, att det här är Televerkets gamla lokaler, säger Christian Dahlman, bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad.

Hur viktigt är ett nytt namn för er marknadsföring?

– Det kan säkert ha en viss betydelse. Men det är inte det som ligger bakom. Telestaden känns mer som det vi vill utveckla; en attraktiv stadsdel där människor lever, bor och arbetar. Inte bara ett område.

Enligt tidplanen ska bostäderna börja byggas 2018 med första inflyttning 2019. Just nu söker Ikano och Rikshem efter både tillfälliga och permanenta hyresgäster som kan flytta in i de tomma kontoren. Hittills har man inte fått något napp.

– Vi förhandlar med några stycken. Det är viktigt att vi kan fylla lokalerna, de är för dyra för att stå tomma, säger Christian Dahlman.

Här kan du läsa mer om Telias flytt och bostadsplanerna: http://mitti.se/nu-gar-telias-flyttlass-fran-farsta/