Tellus hoppas på stöd av Game of Thrones-fans

Martin Krig IK Tellus och supporterkit som klubben skickat till 16 Stark i Västerås.
Martin Krigh, IK Tellus, och mössa och halsduk som skickats till 16 Stark i Västerås.
Martin Krigh IK Tellus Bandy
Martin Krigh i IK Tellus.
Supporterkit som skickats till 16 Stark i Westeros... förlåt Västerås.
Supporterkit som skickats till 16 Stark i Westeros... förlåt Västerås.
Stockholms bandyälskare kan pusta ut. Isen är spolad på Zinkensdamm och fredagens elitseriepremiär mellan Tellus och Sirius räddad.
Tellus hoppas att Game of Thrones-älskare och 16 familjer Stark i Västerås ska stötta laget i vinter.

IK Tellus från Midsommarkransen har längtat efter fredagens elitseriepremiär på Zinkensdamm.
”Efter lång väntan är säsongen äntligen snart igång. Kom till Zinken och stötta Tellus i galaxderbyt på fredag”, skriver klubben på sin hemsida.

Tränade med Pokémon

Tellus som gör sin andra elitseriesäsong tar gärna till udda metoder för att fånga rampljuset.
Förra försäsongen tog klubben hjälp av mobilspelet Pokemon Go i träningen. Genom att springa varv på varv på Zinkensdamms löparbanor kläckte spelarna ägg åt fansen.

Den här försäsongen har föreningen firat säsongsavslutningen av tv-serien Game of Thrones med att skicka mössor och halsdukar med Tellus klubbmärke till 16 personer med efternamnet Stark i Västerås.

IK Tellus har skickat mössa och halsdukar till 16 personer med namnet Stark i Västerås.

Tellus säger att anledningen ”till utskicket är att familjen Stark länge varit en av de mest populära i tv-serien, och med mottot ’winter is coming’ spelar de en avgörande roll i det fiktiva landet Westeros”.
– Västerås och Westeros… det låter ju som samma. Vår dröm är att alla som heter Stark i Västerås tar med sig ett gäng kompisar och hejar på oss när vi kommer till ABB Arena i vinter, säger IK Tellus marknadschef Daniel Eiderbäck i ett uttalande.

Fredagsmys! Match mot Västanfors i Westeros. Avslag 19.30 #iktellus #träningsmatch

Ett inlägg delat av IK Tellus Bandy (@ik_tellus_bandy)

IK Tellus möter Västerås på Zinkensdamm den 7 november och på ABB Arena den 11 november. Återstår att se om några ur familjen Stark dyker upp.

I fredagens premiär står alltså Uppsalalaget IK Sirius för motståndet. IK Tellus är nöjda över att det trots relativt milt väder gått att få is på hemmaplanen Zinkensdamms IP.

”Vi från Tellus bandy vill passa på att rikta ett stort tack till Jonny Costmar och hans team som verkligen gjort ett fantastisk insats på Zinken senaste dagarna!”