ANNONS

Tenoren Rickard Söderberg ger sig på stand up

Rickard Söderberg.
Richard Söderberg på ståuppklubb, ljudkonstverk och 90-talsallsång. Nu tar Stockholm Fringe Festival över huvudstaden, med mängder av breda och smala kulturupplevelser.
ANNONS

Rickard Söderberg är operasångaren som blivit känd i hela Sverige genom sin medverkan i Körslaget och Let’s Dance. Nu ställer han sig på scenen igen – den här gången som stand up-artist på Oslipat under Stockholm Fringe! Allt om Stockholm ringde Rickard och kollade läget inför debuten. 

– Jag är besatt av stand up, och kan ligga hela nätterna och kolla på Specials på Netflix och YouTube och sånt.

Vad kommer showen handla om? 

– Jag önskar att jag kunde svara på det, men jag är helt i ståupparnas händer. Det enda jag vet är att jag ska sjunga så att taket lyfter.

Även om Rickard inte vet i nuläget hur showen kommer att bli berättar han vem han inspireras av när det kommer till stand up.

– Bianca del Rio är bäst på jorden och Kathy Griffin har jag sett allt av, många gånger. Sarah Silverman, Amy Schumer, Iliza Shlesinger och Lisa Lampanelli är några av de jag också gillar. Och av det lite mer old-school går det ju inte att inte älska Joan Rivers.

Finns det något man inte kan skämta om tycker du?

– Om man skämtar med insikt och kunskap om ämnet och med hjärta tycker jag att man kan skämta om allt. Å andra sidan, har man inte insikt, kunskap eller hjärta – då ska man inte stå på en ståupp-scen överhuvudtaget.

Tror du att det här med stand up är något du kommer fortsätta med?

ANNONS

–Det återstår att se efter föreställningen…

Fakta

Kör 90 minuter långt set

Vad: Stand-up med Richard Söderberg

När: 10 september

Var: Bryggarsalen, Norrtullsgatan 12N (Vasastan)

Mer: Fringefestivalen pågår 4-10 september och lockar scenkonstnärer från hela världen. Totalt är det 2200 deltagare från över 80 länder som ger sig på över 700 projekt den här veckan.  Läs mer här