ANNONS

Adam Tensta bakom ny musikstudio för unga

Tensta-Järva: Adam Tensta - ny studio ger fler möjlighet skapa musik
Hip-hop-artisten Adam Tensta inviger studion och ska också arbeta där.
Hip-hop-artisten Adam Tensta inviger en ny, modern musikstudio.
Här kan unga skapa sin egen musik.
ANNONS

Det har rått byggfeber i vår. Nu är allt klart. I källaren i ett hus på Kungsholmen slår ett modernt musikstudiokomplex upp dörrarna för Stockholms ungdomar och unga vuxna.

Hip-hop-artisten Adam Tensta, född och uppväxt i Tensta, är en av dem som står bakom satsningen.

– Det här är den första riktiga produktionsstudio vi startar. Bakgrunden är att behovet har skjutit i höjden. Det är många som gör sin musik själva numera. Nu kan de kommit hit, säger Elina Widnersson, kommunikationsansvarig vid Studiefrämjandet.

Sex olika studios

Källaren Studios består av fyra mindre studios och två större. Både privatpersoner och företag kan hyra in sig här. Man kan också delta i Studiefrämjandets kurser och workshops eller starta sin egen studiecirkel ihop med likasinnade.

– Startar man en studiecirkel får man hyra in sig till subventionerat pris. Då kan vi också hjälpa till genom coachning och workshops, säger Elina Widnersson.

Livestreamad invigning

Den 1 juni klockan 19 invigs Källaren Studios. På grund av corona blir det en livestreamad rundvandring, på Faceboook och Instagram. På plats är bland andra Adam Tensta, verksamhetsutvecklare vid Studiefrämjandet och en av de drivande bakom satsningen.

– Den nya musikens DIY-attityd kräver enkla lösningar – att gå från idé till färdig låt så snabbt som möjlig. Studiefrämjandet skapar Källaren för att möjliggöra utrymme för mer urban ungdomskultur i Stockholm, kommenterar han i ett pressmeddelande.

Tidigare metal-studio

I samma källare fanns tidigare Sunlight studios, som spelade en viktig roll för death metal-musiken.

– Det är roligt att tänka på. Nu tar vi över med en ny stor musikinriktning. Vi hoppas att många hittar hit. Fridhemsplan är ju en knutpunkt dit det är lätt att ta sig, säger Elina Widnersson.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.