Tensta marknad söker ny general

Efter alla år som marknadsgeneral känner eldsjälen Burhan Yildiz att det är tid att lämna över ansvaret.

– Det är dags för mig att få semester, säger han.

Förra året firade Tensta marknad 25-årsjubileum och drog drygt 60 000 besökare. Marknaden har vuxit med åren och har blivit känd för att ha med internationella stjärnor och stadsdelens egen stora stjärna Adam Tensta.

Burhan Yildiz är mannen som har hållit i trådarna kring marknaden under alla år. Men nu har han nått en gräns när han känner att han inte har ork att sköta allt en omgång till.

– Jag har inte lust och ork att göra det varje år. Jag har nästan aldrig sommarsemester på grund av marknaden. Jag vill gärna ha semester och åka till min mamma. Mina barn är små och går i skolan, och enda tiden jag kan semestra tillsammans med familj- en är på sommaren, säger han.

Han har axlat rollen som general för marknaden vid sidan av sitt vanliga heltidsjobb.

– Jag har ju gjort det här arbetet på ideell basis. Jag är ju också lokalpolitiker vilket tar tid. Men jag vill gärna att det blir en marknad och delar gärna med mig av mina erfarenheter, säger han.

På onsdag klockan 18 är det ett möte i kulturhuset Tensta träff där en ny styrelse för Tensta marknadskommitté ska väljas. Och Burhan Yildiz hoppas att så många som möjligt kan komma på mötet.

– Det är meningen att de som gillar Tensta marknad ska komma och bidra med någonting positivt. Man behöver inte ta på sig något åtagande, utan man kan komma för att diskutera och komma med förslag på hur vi kan fortsätta med marknaden.

– För alla vill ju att marknaden ska leva vidare, säger Burhan Yildiz.

Burhan Yildiz.