Nu får Tensta tandvård för barn och unga igen

Ny tandläkare för barn och unga i Tensta.
Ny tandläkare för barn och unga i Tensta.
Idag togs beslut att godkänna Akuttandvård Tensta AB att bedriva en utökad tandvård för barn och unga. Sedan i höstas har Folktandvården letat efter en ny aktör i Tensta sedan de flyttade sin verksamhet till Rinkeby.

Nu är det klart med en ny utförare av barn- och ungdomstandvård i Tensta centrum. Beslut togs idag i att godkänna Akuttandvård Tensta AB att bedriva en utökad tandvård för barn och unga. Beslutet fattades i Stockholms läns landstings sjukvårdsutskott Stockholms stad-Ekerö.

– Vi vet att det finns tecken på att många barn och unga i Tensta har sämre tandhälsa än i andra delar av länet. Eftersom vi arbetar för att barn och unga ska ha god tillgång till god vård är vi glada över att tillgången till tandvård ökar med den nya mottagningen, säger Ella Bohlin (KD) som är barn- och äldrelandstingsråd.

Folktandvården flyttade till Rinkeby

I höstas flyttade Folktandvården i Tensta till Rinkeby på grund av att kliniken hade svårt att rekrytera och behålla erfarna medarbetare. Läget blev så akut att en flytt var oundviklig.

Sedan dess har Folktandvården haft samtal med privata aktörer för att tandvård ska fortsätta bedrivas i Tensta. Och idag blev det klart med en ny aktör, Akuttandvård Tensta AB.

Ett kvitto på att valfriheten gör tandvården mer tillgänglig

– Det är otroligt roligt att se att privata vårdgivare kliver in och tar ansvar för en mer nära tandvård för barn och unga i Tensta. Detta är ett kvitto på att valfriheten gör tandvården mer tillgänglig, säger Karin Fälldin (C) som är ordförande i tandvårdsberedningen i Stockholms läns landsting.

Starten för den utökade tandvården väntas att bli den första mars.