ANNONS

Tensta Torn vinner stadsmiljöpris

Mohamed Hagi Farah, fastpartner AB, Åke Sundvall och Röda korset fixade en After Studies för studenter som bor i Tensta Torn för att de ska komma näramre Tenstas olika föreningar och samhälle.
Tensta Torn rymmer 243 stycken studentlägenheter.
Studentskrapan Tensta Torn har blivit belönad med Stockholms Handelskammares stadsmiljöpris. I sin motivering kallar juryn byggnaden för "årets djärvaste, smartaste och mest meningsfulla höghus".
ANNONS

Årligen delar Stockholms Handelskammare ut pris till det projekt som på bäst sätt har bidragit till stadsmiljön i Stockholms stad.

Kriterierna för att tilldelas priset är att projektet ska ha bidragit antingen genom försköning eller förbättring av stadsmiljön och årets vinnare är Tensta Torn som Åke Sundvall Byggnads AB ligger bakom.

”Årets mest meningsfulla höghus”

Det 18 våningar höga huset rymmer totalt 243 studentbostäder och sticker ut visuellt med sin pixelliknande fasad.

Stockholms handelskammare kallar byggnaden för ”årets djärvaste, smartaste och mest meningsfulla höghus” och både utformningen och dess syftet ligger som grund till juryns motivering.

”Arkitekten Rahel Belatchew Lerdell har med små medel gett huset en egen färgrik karaktär, men det Handelskammaren i första hand vill lyfta fram med Stadsmiljöpriset är Åke Sundvalls dådkraft. Genom att våga satsa på studentbostäder i ett oprövat läge har staden blivit både vackrare och mer mångsidig”, lyder en del av motiveringen.

ANNONS