ANNONS

Tenstabon Salar fick stipendium i stadshuset

Salar Hosseini är tränare i Tensta basketbollklubb.
Salar Hosseini är tränare i Tensta basketbollklubb.
Salar Hosseini visar upp sitt diplom.
Salar Hosseini visar upp sitt diplom.
Salar Hosseini fick ta emot ungdomsledarstipendiet efter sin insats som tränare i Tensta basket. Han kom till Sverige från Afghanistan för ett och ett halvt år sedan. På basketklubben är han väldigt uppskattad, det märks eftersom att de var flera personer som nominerade honom till stipendiet.
– Ungdomarna blev jätteglada för min skull och började gråta när de fick reda på det, säger han.
ANNONS

Under tisdagen den 21 november fick baskettränaren Salar Hosseini ta emot ett ungdomsledarstipendie av Idrottsnämnden i Stockholm. Stipendiet får Salar efter att ha tränat barn mellan åtta till elva år gamla under ett år i Tensta.

– Vi fick en hel del ansökningar, Salar utmärkte sig direkt och vi tänkte att han självklart skulle få det. Han har en stark vilja och har inom kort tagit till sig det nya språket och utbildat sig till tränare, säger Zekiye Güler Thompson (S) på Idrottsnämnden.

Salar kom till Sverige från Afghanistan för ett och ett halvt år sedan, han bestämde sig snabbt för att utbilda sig till baskettränare. På basketklubben är han väldigt uppskattad, det märks eftersom att de var flera personer som nominerade honom till stipendiet.

– Jag blev jätteglad när jag hörde det, jag har lärt mig så många saker som tränare. Ungdomarna blev jätteglada för min skull och började gråta när de fick reda på det, säger han.

Att få ungdomsledarstipendiet innebär att man som stipendiat får 5000 kronor samt att klubben eller föreningen man arbetar på även får 5000 kronor.

Fick avslag från Migrationsverket

Stipendiet togs emot under en ceremoni med efterföljande middag på stadshuset i Stockholm. Även om Salar var glad över att vara där så var det ett beslut från Migrationsverket som tyngde honom.

– Bara några dagar innan middagen fick jag reda på att jag fått ett andra avslag från Migrationsverket. Det var kul att vara med på ceremonin men jag kände mig ändå ledsen. Jag vill inte lämna Sverige, jag har fått många kompisar i Tensta, berättar han.

Idrottsnämnden tycker att det är väldigt olyckligt att Salar nu kan tvingas lämna Sverige.

– Han är tillgång i det Svenska samhället, han är väldigt flitig och bra person. Det är jättetråkigt att han fick ett avslag, säger Zekiye Güler Thompson (S).

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.