Testa att paddla kajak

Dennis Bederoff, som är en av friluftsledarna på Lidingö, hjälper alla som vill ta en tur med kajaken.
Dennis Bederoff, som är en av friluftsledarna på Lidingö, hjälper alla som vill ta en tur med kajaken.
Äventyr för alla åldrar när friluftsfrämjandet visar sina aktiviteter. Det blir kajakpaddling, balansering på slak lina, fiske i en fiskdamm och läskebacksklättring.

I 56 års tid har friluftsfrämjandet funnits på Lidingö. Under årens lopp har de engagerat mängder med Lidingöbor och det vill de fira med att bjuda in alla invånare på ön till en dag av aktiviteter. Arrangemanget Äventyrsdagen äger rum vid gräsplanen vid Kyrkviken nedanför kyrkan.

– Vi vill synliggöra vår verksamhet och visa vad vi har för aktiviteter på Lidingö, säger Dennis Bederoff, som är en av friluftsledarna på Lidingö.

De som besöker arrangemanget får möjlighet att prova olika aktiviteter som att paddla kajak, gå på lina, leka med Skogsmulle och fiska i fiskdammen. Det går också att få information om att åka mountainbike, vandra och åka långfärdsskridsko.

Det blir även en något udda aktivitet med att försöka bygga torn med läskedrycksflaskor.

– Det blir superhäftigt, man bygger höga torn med backarna. Och man har alltid en säkerhetslina på den som bygger. Vi vill att dagen ska bli ett äventyr för alla. Barn, ungdomar och vuxna ska kunna ha behållning av dagen, säger Dennis Bederoff.

Äventyrsdagen börjar på lördag klockan 11.00 och pågår till klockan 15.00.

Läs mer i fredagens Lidingö tidning.