ANNONS

Testa på Crossfit i Alby Folkhälsopark

Snart kan du prova på gratis crossfit i Alby folkhälsopark.
ANNONS

När det blir ljusare ute är det många av oss som får lite mer energi och känner för att sätta i gång kroppen efter vinterdvalan. Känner du igen dig? Då kanske träningsformen crossfit är något för dig, och under maj-juni kommer REI/Crossfit Botkyrka att erbjuda gratis träning i Alby folkhälsopark.

Almedin Saljunovic är huvudcoach inom Crossfit Botkyrka, som är en del av Rei Kampsport. Han beskriver crossfit som en träning som ger dig all den fysiska aktivitet du behöver.

– Det är funktionella lyft och övningar. Det kan vara kondition, styrka eller gymnastik, säger han.

REI/Kampsport Botkyrka var med och byggde utomhusgymmet i parken och det är här deras coacher kommer att hålla i sina träningar. På söndagar är alla över 14 år välkomna att delta och på lördagar riktar sig träningen endast till tjejer som då leds av kvinnliga tränare.

– Det finns tjejer som är lite ovana vid att träna eller av olika faktorer inte vill träna med killar. Vi har jobbat kring dem och det har varit ett stort steg att få dem att komma ut och köra, säger Almedin Saljunovic.

Han berättar att crossfit är en dyr sport och nu hoppas man att fler ska våga prova på när det är gratis.

– Vanligtvis när folk provar gör man det med vänner som är medlemmar, men man måste betala och kanske känner sig pressad, säger han.

Du behöver inte föranmäla dig och träningen anpassas efter både nybörjade och de som kört ett tag. Det är en fördel om du dyker upp i oömma träningskläder och inte glömmer vattenflaskan hemma – crossfit kan bli rätt jobbigt!

Tider och mer information hittar du här.

ANNONS
Fakta

Crossfit

Träningsformen crossfit kretsar kring naturliga, funktionella rörelser med hög intensitet. Träningen kan utföras med skivstång, hantlar, kettlebells, hopprep, medicinbollar och liknande redskap.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.