ANNONS

Hanna testade brädan på gatorna i Duvbo

Ligger längtan efter vintersport och bubblar? Inga problem! Ta brädan och ge dig ut i backarna i Duvbo. Så tänkte Hanna Penttilä, och fick sig flera timmars åkning på bil- och gångvägarna i måndags kväll.
ANNONS

Hanna Penttilä hade varit ute med en kompis och druckit ett glas cava och ätit ostron i centrum i måndag kväll. Där var regnigt och trist. Väl hemma i Duvbo visade det sig att snön lagt sig och förvandlat området till ett vinterlandskap.

– Jag gav mig hem på en gång och svidade om!, säger Hanna.

Med brädan i högst hugg testade hon först glidet på Lönnvägen.

Första åken gick nedför Lönnvägen. Privata bilder.

– Jag fick till ett par svängar innan jag kom till en korsning. Det var första åket för säsongen, så jag var lite ringrostig, men det var så kul! jag kände mig som ett litet barn. Det är inte ofta man åker på asfalterat underlag.

Även lutningen på Klintvägen funkade fint för snowboardåkning, brunnarna i vägen fick dock bestämma storleken på svängarna.

– Den är rätt brant, så jag gick uppför kanske 10-12 gånger innan jag inte orkade mer. Det blev en hel del gående, men jag var nog ute två timmar.

ANNONS

Mer vardagsäventyr

På tisdagen hade det hunnit plogas och sandas på vägarna, så då gav sig Hanna av till golfängarna för att åka. Även Ör och området kring Ängsskolan funkar bra att köra på tipsar Hanna.

Gårdagens mission blev att ta sig till gamla skidbacken bakom simhallen för att testa på glidet.

Det är de små äventyren som lyfter vardagen

Hanna Penttilä

Med inspiration från en föreläsning av Äventyrsskolan som hon var på i helgen, så vill hon nu peppa i gång fler att ge sig ut på vardagsäventyr och bryta vardags-ekorrhjulet som man lätt hamnar i.

– Man behöver inte vänta på de stora äventyren, det är de små äventyren som lyfter vardagen. Man kan skjuta på dammsugning och tvätt till en annan dag. Lägger sig barnen någon timme senare så är det ju inte heller hela världen.

Ta med lite varm choklad eller skidor och pulka och ge er ut i närområdet, tipsar Hanna.

– Det finns inga undanflykter, bara gör det!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.