Välj ditt område
Arkivbild.
Arkivbild.

FTI testar värdar mot sopdumpning

Nyheter Sopdumpningen måste minska - det menar FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen. Rågsved är en av de orter som är med i en landsomfattande kampanj.

Rågsveds återvinningsstation är en av de platser i Stockholm som har stora problem med dumpning av grovsopor. Därför valdes platsen ut när FTI inledde en kampanj mot sopdumpning i hela landet i april i år.

Olika metoder testas på olika platser såsom mer information och kommunikation, ökad belysning, nya skyltar, värdar vid stationer och övervakning.

I Rågsved hade man under maj månad värdar på plats. Hur väl de olika metoderna har fungerat kommer att utvärderas vid årsskiftet.

– Vi anser att det är viktigt att skapa goda möjligheter för alla i Stockholm att återvinna. Genom att ha testat värdar på en av våra återvinningsstationer kan vi nu utvärdera om den potentielle nedskräparen avstod från att dumpa grovsopor och samtidigt se om värdarna var ett bra stöd för upplysning om hur man ska sortera rätt, säger FTI:s regionchef Annika Ahlberg.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Jordgubbarna har torkat bort

Nyheter

Blottare på Smedsuddsbadet simmade ut – greps

Kultur

Spana in Tranholmen – för 200 år sedan!

Nyheter

Så länge påverkas du av sopkaoset

Sport

Äntligen! SM-guld till Beach FF

Morgonkollen

Kris i förlossningsvården