ANNONS

Thaiboxningsmästaren Jörgen Kruth saknar umgänget i huset

Jörgen Kruth Mästarnas Mästare SVT Friidrott
Jörgen Kruth tyckte det var lite som en semester.
Snart är det säsongspremiär för SVT:s Mästarnas mästare. MMA-utövaren och thaiboxningsmästaren Jörgen Kruth från Skogås saknar samtalen och umgänget med deltagarna.

ANNONS

Den 8 mars sänds första avsnittet i nya säsongen Mästarnas mästare på SVT med programledare Micke Leijnegard. Årets deltagare är utöver Jörgen Kruth, Pernilla Johansson, Michel Tornéus, Sanna Kallur, Josefine Öqvist, Ida Ingemarsdotter, Kim Källström, Frida Hansdotter, Henrik Windstedt och Kenneth Hansen.

Mästarnas mästare SVT

Kenneth Hansen, Henrik Windstedt, Kim Källström, Jörgen Kruth, Michel Tornéus, Pernilla Johansson, Ida Ingemarsdotter, Frida Hansdotter och Sanna Kallur.

– Det var väldigt roligt att träffa folk från andra idrotter, peppa varandra och äta middagar och frukostar ihop. Det var som en semester, säger Jörgen och fortsätter:

– Sedan när det var tävling var alla nervösa och ville vinna.

Jörgen började träna kampsport när han var 7 år. Han har tävlat i thaiboxning, kickboxning, boxning, savate, MMA, och vunnit världsmästartiteln i thaiboxning sex gånger. Idag är han landslagstränare för Svenska Thaiboxningslandslaget. Han tränar fortfarande mycket och jobbar som PT på gym.

– I fysisk form var jag absolut. Men min största utmaning var matte och huvudräkning. Det har jag inte hållit på med, och det är svårt att förbereda sig inför det.

Fick du användning av din råstyrka?

– I några grenar var det en fördel att vara stark. Men i flera andra var uthållighet viktigt.

ANNONS

Ångrade du någon gång att du tackat ja?

– Nej, absolut inte. Det var kul att komma ner och träffa alla deltagare och vara i huset. Men sedan åkte alla hem och sedan dess har vi inte setts förrän nu.

Jörgen Kruth, 45 år, har tävlat proffesionellt i 24 år och gått över 50 amatörmatcher och 93 proffsmatcher i thaiboxning, kickboxning, boxning, savate, MMA samt en proffsboxningsmatch.

Idag är han landslagstränare för Svenska Thaiboxningslandslaget.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.