ANNONS

Anrika Thernlunds har gått i konkurs – efter 65 år

Thernlunds butik på Stockholmsvägen 38 på Lidingö. Klädkedjan begärde sig själv i konkurs 27 december 2019. De elva butikerna runt om i Stockholm stängs. Den första startade på Lidingö, 1955.
Thernlunds butik på Lidingö, med anor från 1950-talet.
Anrika klädkedjan Thernlunds har gått i konkurs.
Elva butiker runt om i Stockholm slår därmed igen, rapporterar Expressen.
Den äldsta, på Lidingö, öppnade redan på 1950-talet.
ANNONS

Det är tuffa tider för många klädbutiker. Näthandeln slår hårt, inte minst mot mindre och mellanstora företag. Den 27 december kastade Thernlunds Modehus AB in handduken, och begärde sig själv i konkurs vid Stockholms tingsrätt

Därmed går en epok i graven. Thernlunds öppnade sin första butik redan 1955, på Stockholmsvägen 34 på Lidingö.

Thernlunds i Liljeholmsgallerian.

Butiken i Liljeholmen har stängt, medan andra butiker har utförsäljning. Foto: Maria Gramer

Sedan dess har företaget växt rejält. Vid konkursen hade man elva butiker runt om i Stockholm – på Lidingö (två stycken), i Globen Shopping, Liljeholmsgallerian, Farsta centrum, Nacka Forum, Tyresö centrum, Bromma Blocks, Mall of Scandinavia, Sollentuna centrum och i Täby centrum.

Thernlunds konkurs: ”Det är många Lidingöbor som är ledsna”

Självkritisk delägare

Stig Edling, styrelseordförande och delägare i företaget, är självkritisk i en kommentar i Expressen:

– Vi hade delvis försatt oss själva i den här situationen. Vi köpte Gatt-kedjan för några år sedan och nästan samtidigt sjönk marknaden. Det försvårade för oss, säger han till tidningen.

ANNONS

Utförsäljning pågår

En del av butikerna har redan stängt. I vissa pågår utförsäljning, framgår det av Thernlunds webbsida. Det gäller butikerna i Globen, Nacka, Bromma, Lidingö, Mall of Scandinavia, Sollentuna och Täby (gäller fredag den 3 januari).

Thernlunds butik på Stockholmsvägen 38 på Lidingö. Klädkedjan begärde sig själv i konkurs 27 december 2019. De elva butikerna runt om i Stockholm stängs. Den första startade på Lidingö, 1955.

Thernlunds första butik låg på Lidingö, på Stockholmsvägen 34. Vid konkursen fanns två butiker på Lidingö – en på Stockholmsvägen 38 (bilden) och en på Stockholmsvägen 55. Foto: Christian Lärk

 

ANNONS