ANNONS

Thomas gör tre nya möbler av en gammal soffa

Thomas Lissert från Hammarbyhöjden har vunnit två stipendier för sitt examensarbete där han gjort om gamla möbler till nya.
Thomas Lissert från Hammarbyhöjden har vunnit två stipendier för sitt examensarbete där han gjort om gamla möbler till nya.
Den gamla soffan blev en stol.
Den gamla soffan blev en stol.
Thomas Lissert.
Thomas Lissert.
Har du någonsin funderat på att inte göra dig av med din gamla soffa utan i stället göra nya möbler utav den? Det gjorde Hammarbyhöjdenbon Thomas Lissert – och vann pris för det.
ANNONS

Att ta gammalt och göra det till något nytt var en del av Thomas Lisserts idé när han startade sitt examensprojekt på designhögskolan Beckmans. I en video plockar han i sär en gammal soffa och gör om den till en stol, ett litet bord, en kudde, fem slevar och en pall som man också kan göra till ett litet bord.

– Jag vill visa att det finns potential i det som vi ser som skräp. Att vi inte alltid kan slänga och köpa nytt utan i stället se värdet i det vi har, säger han.

För projektet ”Make up” har han vunnit två stipendier från Svenskt tenn och Designgalleriet, där hans objekt nu finns på en utställning. Där har spill från kök och byggarbetsplatser och gamla möbler gjorts om till bruksföremål som skärbrädor, stolar, slevar, bord med mera.

– Jag gillar den poetiska delen i det att man ser soffan som att den inte har något värde, sen går den från att bli en soffa till ett bord. Sen är det såklart också en hållbarhetssynpunkt i det, säger Thomas Lissert.

Instruktionsvideon som Thomas Lissert har gjort till sitt projekt är för att han vill visa hur andra enkelt kan plocka upp samma sak som honom.

– Har man intresse och någonstans att vara på är det absolut något som går att göra hemma. Man kan börja i en liten skala, typ en smörkniv eller slev, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.