Ted och Thomas laddar inför kanelbullens dag

Ted och Thomas driver TM Bagarstuga i Västerhaninge.
Ted och Thomas driver TM Bagarstuga i Västerhaninge.
TM Bagarstuga i Västerhaninge förbereder sig inför Kanelbullens dag. De räknar med att sälja drygt 4000 kanelbullar.
– Det är fullt upp idag, vi har hur mycket som helst att stå i, säger Ted Malon.

Onsdagen den 4 oktober är det äntligen Kanelbullens dag. När Mitt i kontaktar TM Bagarstuga som ligger i Västerhaninge centrum är bakningen i full gång.

– Det är fullt upp idag, vi har hur mycket som helst att stå i, säger Ted Malon som äger bageriet tillsammans med Thomas Montenegro.

Ted Malon tror att de kommer sälja drygt 4000 tusen kanelbullar på onsdag. Ted och Thomas har några speciella tricks när de bakar sina kanelbullar.

– Vi använder en speciell spansk mandelmassa och såklart använder vi riktigt smör och inte margarin. Det är som ett konstverk, berättar Ted Malon.

På senare år har caféer och bagerier experimenterat med det klassiska semmelreceptet. Vi har sett semelwrapen, nutellasemlan och prinsessemlan. Dock kommer TM bagarstuga hålla sig till den klassiska kanelbullen.

– Vi brukar göra olika semlor men den här gången håller vi oss till klassiska kanelbullar, säger Ted Malon.