Greta Thunberg på omslaget till Time Magazine

Greta Thunberg på förstasidan av Time magazine
Greta Tunberg på Time Magazines omslag - och i sin vardag som klimataktivist.
I en stor intervju i Time Magazine berättar Greta Thunberg om den blixtsnabba vägen från deppig tonåring till superkänd klimataktivist.
Hon får också pryda omslaget till det prestigefulla magasinet - klädd i grön helplisserad klänning.

Klimataktivisten och kungsholmsbon Greta Thunberg utsågs tidigare i våras till en av årets mest inflytelserika personer av Time Magazine.  Nu pryder 16-åringen också det prestigefulla magasinets omslag.

I en stor intervju berättar hon om sin väg från deppig tonåring till välkänd klimataktivist som har världsledarnas öra. Hon har skakat hand med påven, hyllats av USA:s förre president Barack Obama och hållit tal i FN.

– Tidigare talade jag nästan aldrig på lektionerna eller med mina klasskamrater. Nu talar jag till hela världen, säger hon till Time Magazine.

Greta Thunberg har blivit en förebild och tusentals unga har gjort som hon – strejkat från skolan för klimatet. Men alla har inte gillat vad hon gjort. En del har påstått att det finns ett väloljat pr-maskineri bakom henne. Hon har fått utstå både hat och hot från nättroll och andra kritiker. Något som hon pratade med Time Magazine om.

– Det är ganska roligt när det enda folk kan göra är att håna dig, eller prata om ditt utseende eller din personlighet. Det betyder att de inte har några argument, eller inget annat att säga, säger hon till tidningen.