Claes Thunblad rasar: ”Det är befängt”

claes Thunblad och cecilia löfgreen, järfälla kommun
Claes Thunblad (S) och Cecilia Löfgreen (M), Järfälla Kommun.
Helt befängt säger, Claes Thunblad (S) och rasar över Cecilia Löfgreens (M) uttalande. Det slår gnistor om trygghetsdebatten i Järfälla.

Trygghetsfrågan är het och Järfällas ledande politiker vill mer än gärna ta den politiska fighten om vem som gjort vad.

Claes Thunblad fick under kommunfullmäktiges möte en fråga om kameraövervakning från Cecilia Löfgreen och Moderaterna.

Armarna i kors

Som Mitt i tidigare berättat svarar han att Järfällahus har lämnat in en ansökan och att de jobbar efter polisens syn på var det kan behövas just kameraövervakning för att öka tryggheten.

Cecilia Löfgreen menar att detta är att gömma sig bakom polisen och inte ta sitt politiska ansvar på allvar. Kritik som får Claes Thunblad att rasa.

– Jag brukar inte göra såhär, men nu får det vara nog. Att kommunen skulle gömma sig bakom polisen är det mest befängda jag hört, säger han. Jag välkomnar debatten, men när man suttit med armarna i kors inför vårt arbete så är det oseriöst att gå ut med den här typen av uttalande.

Rekordsatsning

Thunblad menar att de har genomfört en rekordsatsning i trygghetsfrågan, och lyfter tillsättandet av ordningsvakter och väktare men också det pågående arbetet med kameraövervakning.

– Vi har också tillsatt trygghetsvärdar och tillfört enorma resurser till föreningar för mer engagemang i frågan. Men som sagt, vill man då inte bara prata utan också lära sig hur man gör, så är Moderaterna välkomna. Cecilia Löfgreen för en oseriös debatt, säger Claes Thunblad.

Claes Thunblad menar ju att du för en oseriös debatt, vad säger du om det?

– Ja, jag kan bara säga att vill man veta vad Socialdemokraterna ska genomföra för trygghetsinsatser, kan man läsa vad Moderaterna lägger för förslag idag. Jag anser att det i grunden är moderata förslag som koalitionen genomfört.