ANNONS

Tiden snart ute för åsikter om Kista Äng

Skiss på hur det nya kvarteret ska se ut. Fram till den 1 februari kan allmänheten komma med synpunkter.
Skiss på hur det nya kvarteret ska se ut. Fram till den 1 februari kan allmänheten komma med synpunkter.
Har du åsikter om hur det nya området Kista Äng ska utformas? Då gäller det att passa på. Nästa vecka går tiden för att komma med synpunkter på förlaget ut.
ANNONS

Utbyggnaden av Kista Äng närmar sig. Detaljplanen har legat ute på samråd sedan den 15 december förra året. Under den tiden har allmänheten kunnat komma med synpunkter på förslaget. Måndagen den 1 februari gick tiden ut. Nu ska de inkomna synpunkterna sammanställas och redovisas för stadsbyggnadsnämnden. Efter det kommer nämnden att ta beslut om hur man ska fortsätta med projektet. Det väntas ske någon gång under andra kvartalet 2016.

Enligt det förslag som ligger ute ska 1550 nya bostäder byggas. Majoriteten av dessa, 900, ska bli bostadsrätter. 400 blir hyresrätter medan 250 ska bli studentlägenheter. Dessutom ska de nya husen innehålla lokaler för affärsverksamhet. Husen kommer att byggas i avgränsade kvarter och vara sex till åtta våningar höga. Nya torg och gator ska läggas.

För att göra det nya området attraktivt är 14 förskolor och skola med plats för 630 elever planerade. I området ska också en park anläggas. Den blir kilformad och ska sträcka sig mellan Kista Aleväg och Torshamnsgatan.

Byggandet kommer att ske etappvis.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.