Tidiga semlor ett måste

"Har vi inga semlor så vänder de om i dörren och går", förklarar ägaren till Café Petjos.
Det må vara tisdag. Men en helt vanlig i januari och flera veckor fram till fettisdagen. Men det spelar ingen roll, semmelförsäljningen går ändå på högvarv och på Café Petjos i Kungsängen har man förklaringen till den tidiga starten. Det är helt enkelt ett måste att börja i tid för att klara konkurrensen. Om inte ägaren Maykel Tyrisevä ser till att de finns på menyn redan tidigt på året så skulle han förlora kunder.
– Det är kruxet med kunder som vill ha semlor. Om vi har slut på kanelbullar så väljer gästerna något annat men har vi inga semlor så vänder de om i dörren och går.
Här säljer semlorna slut i stort sätt dagligen sedan säljstarten för några veckor sedan. Förra året så sålde man i snitt 70 till 80 semlor varje dag under de nästan tre månaderna de fanns till försäljning.
– Men på själva fettisdagen så sålde vi nog 700 stycken. Det gäller att förbereda sig bra och jobba hårt.
På Café Petjos satsar man fram till själva högtidsdagen på tre säkra kort. Den vanliga, wienersemlan och blandsemlan.
– Sen på fettisdagen så kommer vi ha glutenfria, laktosfria, utan mandelmassa och med vaniljkräm, berättar Maykel Tyrisevä.