Tidigare vd dömd för mutbrott

Skåvsjöholms tidigare vd har dömts för mutbrott.
Skåvsjöholms tidigare vd har dömts för mutbrott.
En privat födelsedagsfest, spabad och fotbollsbiljetter.

Skåvsjöholms förre vd har dömts för att ha lurat sin förre arbetsgivare på drygt en halv miljon kronor.

Mannen, som fått sparken, har hela tiden förnekat brott.

I över ett års tid, under 2013 och 2014, lurade Skåvsjöholms förre vd sin arbetsgivare att betala varor och tjänster för drygt en halv miljon kronor.

Till exempel lät mannen kursgården betala hans privata 40-årsfest, där 81 gäster var inbjudna till kursgården för att festa på en inhyrd partybåt. Gästerna fick middag, underhållning och övernattning, på kursgårdens bekostnad.

Förutom detta lät den tidigare vd:n kursgården betala fotbollsbiljetter, ett spabad, en ljud- och bildanläggning och städning.

Mannen förfalskade fakturor och tog även emot en muta när han lät ett företag bygga om hemma hos honom utan kostnad.

För detta har nu mannen dömts för mutbrott, grov trolöshet mot huvudman och försvårande av skattekontroll.

Straffet i tingsrätten blev villkorlig dom och dagsböter.

Sedan tidigare har mannen fått sparken från kursgården. Han har även betalat tillbaka 1 miljon kronor i förlikning till Skåvsjöholm.

Åklagaren Thomas Forsberg kommer att överklaga domen. Han anser att den tidigare vd:n borde ha dömts för mutbrott på ytterligare två punkter, som tingsrätten friade honom för, och att straffet borde bli fängelse.

Mitt i har sökt mannens advokat utan att nå denne. Ytterligare två personer har dömts i härvan. Alla de tre dömda männen, inklusive vd:n, har hela tiden förnekat brott.