ANNONS

Gammal tidningsredaktion skrudar om till veterinärklinik

Philippa Lundahl, veterinär, Malin Areklew leg. djursjukskötare  och Madeléne Karlsson, djurvårdare kommer alla att finnas på Lejonvägen.
Philippa Lundahl, veterinär, Malin Areklew leg. djursjukskötare och Madeléne Karlsson, djurvårdare kommer alla att finnas på Lejonvägen.
Nu får Lidingös hundar och katter ännu en klinik om de blir krassliga.
I det gamla tidningshuset på Lejonvägen slår en ny veterinärklinik upp portarna.
– Det har varit så roligt att få bygga upp helt från början och anpassa lokalen efter oss, säger Malin Areklew, vice klinikchef.
ANNONS

Snart öppnar en helt ny veterinärklinik centralt på Lidingö.

På Lejonvägen, i huset där numera nedlagda Lidingö Tidning en gång låg, bankas, skruvas och spikas det för fullt för att allt ska vara klart den 14 maj när kliniken ska öppnas.

– Det är väldigt spännande att få vara med och öppna en klinik helt från början. Vi har fått planera och bygga och anpassa lokal efter oss. Det har varit en team-effort, säger Malin Areklew, leg. djurskötare och vice klinikchef.

Samarbete med större djursjukhus

Kliniken kommer att drivas av Evidensia djursjukvård. Patienterna kommer främst att vara katter och hundar.

Lättare operationer, som kastrationer och borttagning av knölar kommer att erbjudas, liksom medicinska utredningar och tandvård. Kliniken kommer att ha en tandläkare på plats. Och så kommer man att kunna ta hand om husdjur som drabbats av snart annalkande sommarplågor som fästingbett.

– Det kommer att fungera ungefär som en vårdcentral för människor, säger Malin Areklew.

Stöter man på mer komplicerade ärenden som kräver mer avancerad vård finns har kliniken ett nära samarbete med Södra djursjukhuset vid Kungens kurva.

Djurens tandhälsa på tapeten

Malin Areklew ser fram emot att få lära känna öns katter och hundar och få återkommande patienter som klinikens djurvårdare och veterinärer lär känna.

– Det ska bli superroligt.

ANNONS

Hur mår Lidingös katter och hundar då?

– Det vet jag inte ännu, det kommer att visa sig. Rent generellt finns ett ökat behov av tandvård hos husdjur. Man har mer uppmärksammat problematik med tänderna hos djur på senare tid. precis som människor får de tandsten och tandlossning om de inte får sina tänder borstade.

Fakta

Fler veterinärkliniker på ön

Djurkliniken Lidingö, Larsbergsvägen

Östra djurkliniken, Islinge hamnväg

Nordins veterinärpraktik, Sagavägen

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.