ANNONS

Nej till fritidsgård i Fleminghallen

Fleminghallen - hit skall biblioteket och ungdomsgården flyttas i Flemmingsberg
Hyresnämnden satte stopp för planerna på ett kombinerat kultur- och ungdomshus i Fleminghallen.
Det blir inte någon fritidsgård i Fleminghallen. Hyresnämnden sa nej till planerna på att samla kultur- och fritidsverksamheterna i Flemingsberg till Fleminghallen.
ANNONS

När fritidgsgården i Flemingsberg stängde för drygt et år sedan var det sagt att ungdomarna skulle få nya lokaler i Fleminghallen i september. Där skulle det bli ett nytt kultur- och ungdomshus. Så blev det inte.

Strax före jul meddelande kommunen att de nya lokalerna inte kunde öppna under våren 2020 heller. Anledningen var att kommunen inte var överens med hyresvärden.

Enligt kommunens uppgifter så kräver hyresvärden att kommunen ska ta ansvar för vad som händer även utanför hallen. Hyresvärden vill också ha rätt att stänga ner verksamheten vid störningar, även om de inte orsakas av verksamheterna i Fleminghallen. Ärendet behandlades i Hyresnämnden.

Tillfälliga lokaler

Hyresnämnden har nu beslutat att Huddinge kommun inte har rätt att samla kultur- och fritidsverksamheterna i i Fleminghallen.

– Det är givetvis väldigt tråkigt att Hyresnämnden inte går på vår linje. Vi menar fortsatt att vi genom att samla kultur- och fritidsaktiviteter i Fleminghallen skulle berika området och ge Flemingsbergsborna något för alla åldrar, säger Anneli Fällman, kultur- och fritidsdirektör, Huddinge kommun, i ett pressmeddelande.

Kommunen har fram till den 18 juni på sig att  överklaga domen.

Kommunen kommer även fortsättningsvis att ha tillfälliga lokaler för kultur- och fritidsverksamhet i Flemingsberg. Inom kort kommer besked om det blir i den nuvarande lokalen i Grantorp eller i en annan lokal.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.