Så tar du dig till jobbet i morgon

Snöovädret påverkar mångas resa till jobbet.
Snöovädret påverkar mångas resa till jobbet.
Kan du – så ta tunnelbanan till jobbet på tisdagsmorgonen. SL är förvisso försiktigt optimistiska kring kollektivtrafiken inför tisdagsmorgonen, men ber alla pendlare att hålla koll på appar och tjänster när de vaknar.

– Vi väntar ju eventuella snöfall under natten, det plus att temperaturen växlar runt noll grader gör det som allra mest problematiskt för både väg och spår. Smälter det och fryser på så tenderar det ge de värsta problemen i spårtrafiken, säger Johan Nordenblank på SL:s presstjänst på måndagskvällen.

– Men i nuläget finns det ingen trafik vi vet är inställd förutom de självkörande bussarna i Barkarbystaden,

Alla linjer på Roslagsbanan redo – men bussar sätts in som säkerhet

✔️ Som många känner till har Roslagsbanans samtliga tre linjer varit inställda under måndagsförmiddagen – men nu ser det bättre ut.

– Under måndagseftermiddagen kom Kårstalinjen igång och vi har förhoppningar att även de två övriga linjerna är igång inför tisdagsmorgonen. Arbetena med de två linjerna pågår just nu och om inget oförutsett inträffar går alla tre linjer på tisdagsmorgonen. Dock blir det med reducerad trafik till en början, säger Johan Nordenblank på SL:s pressjour på måndagskvällen.

✔️För säkerhets skull förstärker trafikutövarna Näsby Park, Österskär och Kårsta med ersättningsbussar.

Risk för försenade och inställda bussar över hela länet

✔️ Det finns risk för försenade och inställda bussar på tisdagsmorgonen i bland annat: innerstan, Bromma, Nacka, Värmdö, Rinkeby, Tensta, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm och Åkersberga.

Vid Slussen inträffade bland annat ett antal trafikolyckor under måndagskvällen.

– Blir det halt underlag kan vi få glashalka på vägarna, men det är lite svårt att sia nu på måndagskvällen hur det blir för busstrafiken, säger Johan Nordenblank.

✔️ Den självkörande busstrafiken i Barkarbystaden i Järfälla är den enda busstrafiken som tills vidare är helt stoppad, ett trafikstopp som alltså fortsätter under tisdagsmorgonen.

Risk för förseningar på samtliga pendeltågslinjer

✔️Det finns en stor risk för förseningar och inställda på samtliga pendeltågslinjer inför tisdagsmorgonen, men just nu planeras trafiken gå enligt plan.

– Mycket snöfall kan innebära störningar i trafiken precis som i dag. Det är främst busstrafiken som väntas påverkas i så fall, säger Johan Nordenblank.

Är det främst tunnelbanan ni hänvisar till i så fall?

– Har man tillgång till den så är ju tunnelbanan mycket mindre väderkänslig. Men har man inte tillgång så är det ju pendeltåget som gäller och vice versa.

– Vårt viktigaste budskap inför tisdagsmorgonen är: Håll koll på sl.se, vår app, andra kanaler eller vår nya app My heads app som är framtagen speciellt för pendeltågsresenärerna, säger Johan Nordenblank.