ANNONS

Krav på buss ner till Sätra ridstall

Häst med föl vid Sätra ridstall. Mälarhöjdens ridskola.
Sto med föl, vid Sätra ridstall.
Nu höjs kravet på SL igen: Låt buss 135, mellan Mälarhöjden och Vårberg, svänga ner till Sätra ridstall under eftermiddagar och tidiga kvällar.
ANNONS

Kravet kommer från Skärholmens stadsdelsförvaltning, som påpekar att tryggheten för de många flickor som tar ridlektioner i stallet måste säkras.

Frågan har stötts och blötts i över fyra år, men hittills har inget hänt. Tidigare har SL hänvisat till att vägförhållandena varit för dåliga för busstrafik. Nu har vägen från Sätragårdsvägen ner mot Sätra varv rustats upp, påpekar stadsdelsförvaltningen.

Kravet från Skärholmens stadsdelsförvaltning (som ska klubbas vid stadsdelsnämndens möte den 27 april) ingår i ett remissvar till trafikförvaltningen, om flera planerade förändringar i SL-trafiken. I det lyfter stadsdelsförvaltningen också fram behovet av en bussförbindelse till Sätrastrandsbadet, särskilt under sommartid.

Däremot har Skärholmens stadsdelsförvaltning inga synpunkter på förslaget att lägga ner busslinje 153 mellan Fridhemsplan och Bredäng. Orsaken är att man saknar underlag att grunda en åsikt på.

Stadsdelsförvaltningen gör tummen upp för förslaget  om förlängd 15-minuterstrafik på söndagar på busslinje 173 mellan Skarpnäck och Skärholmen.