ANNONS

Till slut: Grindstugeaffären var och är olaglig

Sollentuna kommun har fått avslag på sitt överklagande av Kammarrättens dom angående turerna kring Grindstugan och Edsbacka Wärdshus.
Sollentuna kommun har fått avslag på sitt överklagande av Kammarrättens dom angående turerna kring Grindstugan och Edsbacka Wärdshus.
Nu är den utdragna Grindstugeaffären avgjord i högsta instans. Kammarrättens beslut ligger fast: kommunens ersättning på 6,15 miljoner kronor till fastighetsägaren vid Grindstugan var och är olaglig.
ANNONS

Lokaltidnigen Mitt i har tidigare berättat om Grindstugeaffären som handlar om att Sollentuna kommun försök att ersätta fastighetsägaren vid Edsbacka Wärdshus med drygt sex miljoner efter ett förhastat löfte som inte kunde infrias. Kommunen ville säkra krogverksamheten när gamle ägaren skulle sälja. Men politikernas försök att stötta fastighetsägaren ekonomiskt var inte okej. Att betala 6,15 miljoner kronor till fastighetsägaren var varken lagligt som köpesumma eller som ”ersättning för planskada”. Det slog först Förvaltningsrätten och sedan Kammarrätten fast-

Men Sollentuna kommun nöjde sig inte med domstolarnas beslut utan överklagade ännu en gång till högsta och sista instans, Högsta förvaltningsdomstolen.

Igår, den 19 maj, kom beslutet: Högsta förvaltningsdomstolen ger inte prövningstillstånd till Sollentuna kommun. Det är alltså Kammarrättens beslut från juni 2015 som gäller. I det skriver Kammarrätten att Sollentuna kommun inte har kunnat visa om någon planskada över huvud taget har uppkommit eller hur ersättningen på 6,15 miljoner kronor har beräknats.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.