ANNONS

S,C och MP slår tillbaka: ”Gediget arbete”

Mikael Jämtsved (MP), Aphram Melki (C) och Claes Thunblad (S).
Mikael Jämtsved (MP), Aphram Melki (C) och Claes Thunblad (S).
Efter oppositionens utspel om ettapp tre i Barkarbystaden slår nu koalitionen tillbaka: "Vi har gjort ett gediget arbete för att säkerställa rymliga och lekvänliga gårdar".
ANNONS

Efter oppositionens utspel gällande etapp tre väljer nu samarbetskoalitionen att gå till motangrepp. Oppositionens kritik gällde främst förskolornas lekplatser, där de menade att koalitionen hellre bygger bostäder för att toppa listorna än ser till att kommunens allra minsta har plats att leka.

– Vi har gjort ett gediget arbete för att säkerställa rymliga och lekvänliga gårdar samtidigt som förskolor läggs nära parker och grönområden. Barkarbystadens tredje etapp kommer att bli en barnvänlig blandstad med nära till det gröna, säger Mikael Jämtsved (MP), kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen.

3000 kvadrat

Koalitionen pekar bland annat på att det i fem av sju kvarter där detaljplanen möjliggör för friskolor kommer finnas friyta på minst 3 000 kvadratmeter. 

Vidare menar man att speciellt moderaterna har intagit en, vad de kallar, byggfientlig inställning till Barkarbystaden den senaste tiden. Cecilia Löfgreen, gruppledare för moderaterna, tillbakavisar kritiken.

– Socialdemokraterna vill bygga supermycket, vi vill bygga mycket. Där i ligger konflikten. Tanken var från början 12 000 bostäder enligt stockholmsöverenskommelsen. Sedan har detta ökat till 18 000, och där finns inte en politisk enighet, säger hon.

Ärendet ska upp till antagande i kommunfullmäktige den 19 mars, och det återstår att se hur de båda sidorna då hanterar frågan.

ANNONS