ANNONS

Kvinnan tar tillbaka sin överklagan i Fittjafallet

demonstration mot våldtäkt fittja centrum
Demonstrationen till stöd för kvinnan i januari 2018.
Den misstänkta gruppvåldtäkten i Fittja kommer inte att få någon prövning i hovrätten. På tisdagen drar kvinnan tillbaka sin överklagan. Ännu en process skulle vara för tuff för henne, enligt hennes målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz, skriver SVT.
ANNONS

”Hon klarar inte det i dag. Att än en gång få höra att hon inte är trovärdig, att än en gång bli ifrågasatt är väldigt tufft”, skriver målsägarbiträdet Elisabeth Massi Fritz i ett mejl till TT om beslutet, enligt SVT Stockholm.

I december 2017 friades fem män för inblandning i den misstänkta våldtäkten, som kvinnan hävdat ägt rum i ett trapphus i Fittja. Männen friades, men det kom också stor kritik mot polisutredningen.

Vill tacka för stödet

I maj drog åklagaren  tillbaka sin överklagan, men kvinnan har sedan dess drivit fallet vidare själv och hovrättsförhandlingen var planerad att inledas i början av november.

Nu meddelar kvinnan att hon inte orkar med ytterligare en process. Hon står dock fortfarande fast vid att hon våldtogs och vill tacka alla som gett henne stöd, skriver Elisabeth Massi Fritz i sitt mejl

”Den kärlek som svenska folket har visat henne betyder mycket och den kommer hon vara evigt tacksam för”.

ANNONS