ANNONS

Så tillbringar du sportlovet i Järfälla!

Dags att ge sig ut i backen?
Dags att ge sig ut i backen?
Sportlovet står inför dörren, och Mitt i Järfälla listar backar, spår och skridskobanor – dessutom mängder av inomhusaktiviteter.
ANNONS

Skridskor

Kommunen har plogat isen för långfärdsskridskåkning. Sträckan Roparudden – Ängsjö- Ryssgravens brygga är plogad, och vid Ängsjö friluftsområde finns även en rundbana om ca 2km som är plogad.

Du kan också åka skridskor i någon av kommunens ishallar, i Kallhäll och Jakobsberg. Mer information om öppettider och vad som gäller finns på kommunens hemsida. Den 2 mars är det dessutom skridskodisco mellan 12.30 och 15.30 i Järfälla ishall. Dj Fredricoz står för musiken, och det är öppet och gratis för alla – kom ihåg att ta med hjälm.

Brukets backe

Backen är öppen följande tider:

mån – tors: 9-15
mån – fre: 18-21
lör – sön: 9-16

Liftkort kostar mellan 80 och 140 kronor beroende på dag och ålder. Barn under 7 år åker gratis.

Utöver det finns prova-på-tillfällen varje dag under sportlovet – läs mer på kommunens hemsida.

Skidspår

ANNONS

Viksjö Golfbana är spårad och gratis att åka på. Öppet dygnet runt, men banan är inte upplyst. 6,3 km. Även vid Ängsjö friluftsområde finns spår som är gratis att åka på, belysning fram till klockan 22. Det finns spår på 2,5km, 5km och 9km. På Järvafältet sköter Järfälla skidklubb spåren, som är gratis att åka på men inte upplysta. Mer information finns på jarfallaskidklubb.se.

KomTek

På KomTek arrangeras olika evenemang under veckan. Ett axplock: Skapa din egen tidning, Kristallabb, gosedjur med klappkontakt. På jarfalla.se/komtek finns mer information om kurserna och hur man anmäler sig. De flesta kurserna har avgifter på mellan 100 och 150 kronor.

Pyssel på bibblan

Även Järfällas bibliotek anordnar mängder av aktiviteter under sportlovsveckan. Det blir serietidnings-workshop på Kallhälls bibliotek, ”Gör din egen superhjälte” på Jakobsbergs bibliotek och virkning. Läs mer på kommunens hemsida med sportlovstips.

Pimpelfiske

Funktionärer hjälper till och visar hur man pimpelfiskar vid Görvälnsviken mellan 10 och 12 den 27 februari och 1 mars. Du får låna utrustning på plats, men kom ihåg att ta med dig varma kläder och isdubbar. Därefter blir det korvgrillning.

Inget för dig?

Det här är bara några av de aktiviteter som görs i kommunen – och var det inget som passade dig, gå in på www.jarfalla.se/sportlov, där finns ännu fler aktiviteter att utforska.

ANNONS