ANNONS

Tillgängligheten ska bli bättre på nya Mötesplatsen

Kerstin och Per Olsson har klätt sig fina för att gå till Mötesplatsen på tårta när  SPF håller kalas på sitt 80-årsjubileum.
Kerstin och Per Olsson har klätt sig fina för att gå till Mötesplatsen på tårta när SPF håller kalas på sitt 80-årsjubileum.
Lidingös pensionärer börjar hitta till de nya lokalerna för Mötesplatsen.
Fortfarande finns bekymmer för tillgängligheten.
– Mötesplatsen bör vara på Tor där vi bor. Men personalen här är fantastisk, säger Per Olsson.
ANNONS

Sedan september har Mötesplatsen i ny tappning slagit upp portarna i det nyrenoverade stadshuset och pensionärerna börjar komma dit.

Flytten av Mötesplatsen från äldreboendet Tor till nya lokaler i Stadshuset väckte mycket ont blod bland de som brukade besöka den.

Ilska på Tor när Mötesplatsen krymper

Uppförsbacke till stadshuset

– Man börjar vänja sig, säger Kerstin Olsson medan maken Per hjälper henne av med jackan.

De har tagit sig hit från äldreboendet Tor på andra sidan centrum.

– Det är en sådan uppförsbacke hit. Mötesplatsen bör ligga på Tor, där vi bor, säger Per Olsson.

Per är volontär på nya Mötesplatsen och är delaktig i verksamheten. Att Mötesplatsen flyttat från Tor mot pensionärernas vilja är han kritisk till. Men sak gillar han.

– Personalen! Det är de som gör det värt att komma hit, säger han innan han och Kerstin ger sig in i lokalen hand i hand för att äta tårta.

ANNONS

Del av Mötesplatsen kvar på Tor

Anne Rick är samordnare på mötesplatsen. Enligt henne börjar det bli liv och rörelse i de nya lokalerna att. Men fler volontärer som kan vara med och utforma verksamheten behövs.

– Det är också bra att vi fått en till Träffpunkt på Tor, så att de som har svårt att komma ut också kan få ta del av aktiviteter, säger hon.

Han har samlat in 500 namn i protest mot flytt av Mötesplats Tor

Fick be någon att bära upp rullatorn

Tillgängligheten är dock ett problem på nya Mötesplatsen. 90-åriga Marianne Lind höll på att inte komma upp för den branta trappan som leder upp till dörren närmast lokalerna när de var invigning i september.

– Det är förvånande att Lidingö stad sätter igång och bjuder in till en Mötesplats där man inte kommer upp. Jag fick be någon att bära upp min rullator. De bryr sig inte om sina funktionshindrade, säger hon.

Trappan avskräcker några pensionärer som vill ta sig in i Lidingös nya stadshus.

Samordnaren Anne Rick är medveten om problemet.

– Självklart vill vi att man lätt ska kunna komma in här, säger hon.

Verkar för bussar och parkering

Hon berättar att en byggställning måste monteras ner innan en hiss ska installeras intill trappan.

Representanter från Mötesplatsen kommer också att träffa bussbolaget Keolis för att verka för bättre anpassad busstrafik. Personalen verkar också för parkeringsplatser nära ingången nära Mötesplatsens lokaler.