ANNONS

Hade öl utan tillstånd – krögare friades ändå

Enligt krögaren var det han själv som druckit starkölen i flaskorna.
Enligt krögaren var det han själv som druckit starkölen i flaskorna.
När polisen kallades till krogen på Rindö fann man flera liter starköl, vin och öppnade starkölsflaskor. Nu har krögaren, som saknade serveringstillstånd, friats från brott. Enligt tingsrätten rör det sig om ett "mindre allvarligt misstag".
ANNONS

Öppnade starkölsflaskor, glas med öl på disken på Rindö krog och ytterligare 23 liter oöppnad starköl och flera liter vin i restauranglokalen. Trots det ansåg Attunda tingsrätt inte att det var bevisat ”utom allt rimligt tvivel” att krögaren verkligen sålt alkohol, trots att han saknade tillstånd. Därför frias han från åtal om olovligt innehav av alkoholdrycker och olovlig dryckeshantering.

Själv hävdade krögaren att ölen i glasen var folköl och det var han själv som druckit starkölen i de tomma flaskorna. Att det fanns starköl i lokalerna berodde på att han tidigare haft tillstånd, men fått det indraget, men att det dröjt innan han förstått vidden av beslutet – att han inte ens fick förvara alkohol där. Det gjorde att han inte hunnit bära bort all alkohol som fanns i restaurangen.

Rutten vitkålssallad

Rindö krog förlorade sitt alkoholtillstånd i september förra året, efter att ha slarvat med hygienen upprepade gånger. Bland annat anmälde gäster att de serverats rutten vitkålssallad och att de kräkts efter besök på krogen. Dessutom vittnade privatpersoner om att krogen hållit öppet och sålt mat och alkohol trots att den stängts av kommunens livsmedelsinspektörer.

Inspektionerna som ledde till åtalet gjordes i oktober.

I sin friande dom skriver tingsrätten att ”det rör sig om en mindre mängd alkoholdrycker som förvarats i restaurang/kroglokalen under en kortare tid” . Därför väljer man att fria mannen.

 

LÄS MER:

Åtal mot Vaxholmskrögare

Rindö krog riskerar åtal för brott

ANNONS

Snuskig vaxholmskrog anser sig vara motarbetad