24-timmarsgym ska göra Hässelby gård tryggare

Nytt gym i Hässelby gård
Det är vid Bibblerian som det nya gymmet ska öppna.
Ett nytt gym som är öppet dygnets alla timmar ska göra Hässelby gård tryggare, hoppas centrumchefen Mats Carinder. Dessutom förhandlar förvaltaren med livsmedelsbutiker som man hoppas ska flytta in i Icas gamla lokaler, som nu står tomma.

Det är i mitten eller i slutet av september som det nya gymmet ska öppna mitt emot Ica, i postens gamla lokaler, i Hässelby gård.

– Vi håller på och bygger om lokalen som är på två plan, säger Mats Carinder, centrumchef på Fastpartner, som äger och förvaltar många av lokalerna i Hässelby gård.

Lokalen har stått tom i cirka 10 år.

– En gång i tiden var tanken att Bibblerian skulle flytta in där, men sedan ändrades planerna, säger Mats Carinder.

Klassisk musik ska störa ungdomshäng i garage

För ett och ett halvt år sedan öppnade samma gymföretag, Fitness24Seven, i Rinkeby centrum, som Fastpartners också förvaltar.

– När vi öppnade där var det en supersuccé, på öppningsdagen var det kö ända ner i tunnelbanan. Vi var lite oroliga i början för hur det skulle påverka tryggheten, men det visade sig ha en lugnande effekt på torget och i centrum, säger Mats Carinder.

Polisen väljer Hässelby gård före Vällingby C

Han hoppas på samma mottagande och effekt i Hässelby gård.

Det finns ytterligare ett gym i Hässelby gård, Forma träning på Hässelby torg 1. Och det finns fler aktörer som framöver kommer få konkurrens, om Fastpartner lyckas med sina planer på att få en hyresgäst till Icas gamla lokal vid torget.

– Där har vi jobbat med olika intressenter och är på gång med ett känt märke. Men vi vill inte ha en butik med samma koncept, utan en butik med annan prisnivå – något som kompletterar Ica. Hässelby gård ska tåla två livsmedelsbutiker. Invånarna kanske åker till Kista eller Vällingby för att handla kläder, men livsmedel köper man lokalt, säger Mats Carinder.