ANNONS

Huddingebo prisas för film i Hollywood

Rasmus Tirzitis huddingebo, regissör och lärare .
Rasmus Tirzitis film hade premiär den 17 oktober.
Rasmus Tirzitis  prisades i Hollywood för bästa regi.
Rasmus Tirzitis prisades i Hollywood för bästa regi.
Huddingebon Rasmus Tirzitis har gjort regidebut med filmen "Vilsen: Jakten på en mördare". I natt prisades filmen i Hollywood, bland annat för bästa regi.
ANNONS

För 11 år sedan, när gymnasiet var avklarat, fick Rasmus Tirzitis idén om en Star wars fanfilm, -nio år senare, 2014, var ”Star Wars: Threads of Destiny” klar. I dag har över 9,5 miljoner personer sett filmen på youtube.

– Det är verkligen jättekul, man tänkte ju tanken innan, tänk om ingen kollar på den efter all tid som vi lagt ner, berättar han över en kopp kaffe i köket i Trångsund.

Nu är en ny film med små medel i hamn, i oktober hade ”Vilsen: Jakten på en mördare” premiär. Rasmus Tirzitis är klippare men gör även regidebut. Filmidéen föddes 2007 av skådespelaren Göran Sjögren som tyckte att en thrillerpolisfilm i Göteborgs katakomber vore kul. Efter ett tag togs Omar Lord Fye in som fixade till manuset och la till övernaturliga inslag och 2012 var den klar för att börja spelas in. Filmen som Rasmus själv beskriver som polisthriller med extra twist.

– Men i katakomberna är det inte tillåtet att filma pågrund av all sekretess, men vi fick tillåtelse att filma vid ingången iallafall, berättar han och tillägger fördelarna med att spela in på annan ort.

– Jag tror det är en stor fördel att inte spela in i Stockholm då det görs många produktioner här. Ett exempel i Göteborg var när vi fick låna en begravningsbil och han som hade den frågade om vi inte behövde någon scen för en begravning också, och det behövde vi ju! Den välviljan eller att någon ens skulle fråga tror jag inte skulle hända i Stockholm.

Filmen har inte fått något statligt stöd utan klarat sig på sponsorer och privatpersoner som finansiärer, vilket också har krävt att skådespelarna gått in utan ersättning men med andelar i filmen istället.

Vilsen Jakten på en mördare

Vilsen: Jakten på en mördare

– I början var det svårt att få folk att ställa upp men när vi väl fick med Alexandra Zetterberg som spelar huvudrollen, så blev det lättare, säger han och trots att filmen räknas som lågbudget, så är den proffsigt gjord med flera kända skådespelare, bland annat Kjell Wilhelmsen.

– Även om det är lågbudget så är det bara professionella som har varit med och arbetat med filmen, och det klart att det märks även på slutproduktionen.

ANNONS

Filmen har släppts i hela norden och trots den korta tiden som filmen legat ute så har den klättrat på topplistorna, bland annat på Sfanytime där filmen har åkt mellan första- och tredjeplats av svenska filmer. Och i natt fick ”Vilsen: jakten på en mördare” pris vid Hollywood International Moving Pictures Film Festival för både bästa film, bästa musik och bästa regi.

Fakta

Rasmus Tirzitis

30 år

Yrke: regissör och lärare

Familj: sambon Sabina och barnen Harley 3,5 år samt Hayden 8 månader.

Bor: uppväxt i Skogås och bor numera i Trångsund.

Bästa filmen: Star Wars från -77

Aktuell: gör regidebut med filmen ”Vilsen: Jakten på en mördare”.

Utöver filmernas värld och utanför sitt eget produktionsbolag där han bland annat gör informationsfilm och klipper trailers åt ett amerikanskt bolag är han lärare.

– Jag jobbar som lärare i drama och svenska på Rosenhillsskolans tal- och språkklasser, därutöver har jag fyra andra filmprojekt på gång. Ett av dem är en till thriller med övernaturliga inslag men den kommer tidigast spelas in till hösten.

Hur hinner du?

– Ibland hinner man, ibland inte. Men jag blir så otroligt rastlös om jag inte har att göra. Att dessutom bara ha ett projekt är sämre, det är lätt att man tröttnar.

Vad har du för drömmål? Är det Hollywood du vill till?

– Inte just nu, men visst vore det häftigt att testa det. Men jag tycker det är helt fantastiskt att bara få göra det jag gillar, -att producera film. Men jag älskar verkligen att undervisa också.

Läs mer Huddingenyheter:

Visselblåsare hyllas för sitt mod 

Annika vet hur man blir framgångsrik

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.