ANNONS

Tisdagens mord i Barkarby oroar polisen

Man mördad i Barkarby under tisdagskvällen.
Man mördad i Barkarby under tisdagskvällen.
Gärningspersonen sköt från en bil, in i en annan bil, och träffade föraren som senare avled av sina skador. Det är den andra skjutningen i Järfälla på kort tid.
ANNONS

Det var vid 19-tiden i tisdags kväll som en man sköts i sin bil på Barkarby Torg. Han avled senare på sjukhus och händelsen rubriceras som mord.

Gärningspersonen ska ha skjutit från en annan bil, som polisen senare hittade utbränd i Jakobsberg. Bilen ska ha varit stulen.

En teknisk undersökning ska vara genomförd, men än finns inga resultat att redovisa. Polisen har också genomfört dörrknackningar och talat med de vittnen som befann sig på platsen.

Sedan händelsen har man också uniformerad personal på plats som kan tala med oroliga invånare och svara på frågor.

Ingen är gripen för händelsen.

Flera skottlossningar på kort tid

Det är andra gången på kort tid som skott avlossas på allmän plats i kommunen, vilket oroar polisen.

Magnus Nilsson är kommunpolis i Järfälla och Upplands-Bro.

ANNONS

– Nu vid det senaste tillfället var flera butiker och restauranger öppna och det vistades många människor på platsen. Det är klart oroväckande, säger han.

Enligt Magnus Nilsson handlar det om grupperingar som inte nödvändigtvis har någon anknytning till platsen, så det är i nuläget svårt att säga om skjutningarna är ett Järfällaproblem.

– Vårt arbete inom polisregionen med att trycka tillbaka skjutningarna har ju gått bra en tid. Men på kort tid har det varit flera skjutningar, inte bara här utan även på Lidingö och i Tensta. Nu får vi se om detta är början på en ny trend, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.