Borta sedan i tisdags – nu väntar skallgång

48-årig Vallentunabo är försvunnen sedan i tisdags.
48-årig Vallentunabo är försvunnen sedan i tisdags.
Den 48-åriga Vallentunabo som varit försvunnen sedan tisdags eftermiddag är inte återfunnen.
Under dagen tänker Missing people att starta en skallgångskjedja i Norrtäljetrakten där hans bil hittades av polisen.
– Vi planerar för det, men vi har inte bestämt var och exakt tidpunkt, säger Jörgen Olsson, på Missing people i Stockholm.

Det var i tisdags kväll som en 48-årig man från Vallentuna inte kom hem efter att ha tagit bilen för att handla. Efter anhöriga anmält mannen försvunnen fann polisen 48-åringens bil parkerad intill Flygfyren, ett handelscentrum i Norrtälje.

Sågs av butikspersonal

Enligt Vallentuna Nyheter som var först ut med att berätta om försvinnandet, låg det i bilen en nyinköpt wokpanna i en påse från Cervera. Butiken har bekräftat för polisen att man expedierat 48-åringen och kunde även uppge tidpunkten för när mannen kom och lämnade butiken. Vid 18-tiden samma kväll registrerades även mannens telefon av en mobilmast i närheten av parkeringsplatsen. Men där tar spåren slut.

Bar jeanskläder

På onsdags morgon gick Missing people ut med en efterlysning på Facebook. Mannen ska vara 174 cm lång och väga 65 kilo. Han kan kännas igen på att ha skägstubb, och vid försvinnandet burit mörkblå jacka med huva, svarta läderkängor och mörkblå jeans.

Nu går sökandet in på sitt tredje dygn och under dagen planeras det genomföra en skallgång. Men exakt när eller var Missing people avser att leta, förutom i området i anslutning till parkeringsplatsen, är inte bestämt.

Ingen hotbild

Polisens sökarbete leds av utredare på grova brott som är mycket återhållsamma att delge information om händelsen. Någon brottsmisstankar bakom försvinnandet finns inte i nuläget, berättar verksamhetsledaren på Missing people:s Stockholmsavdelning för Mitt i.

– Det är en helt vanlig person som har försvunnit. Det finns ingen hotbild mot honom eller något som kan förklara varför han är försvunnen, säger Jörgen Olsson.

Artikeln uppdateras.