ANNONS

Titta in i ett av Per-Albin-husen

Så här kan det se ut inne i ett av Per-Albin-Hansson-husen.
Så här kan det se ut inne i ett av Per-Albin-Hansson-husen.
Radhusen på Ålstensgatan.
Radhusen på Ålstensgatan.
Lådan på Lovön.
Lådan på Lovön.
Passa på att besöka ett av Per-Albin Hansson-husen på Ålstensgatan eller funkisklassikern "Lådan" på Lovön när det hålls öppet hus.
ANNONS

Nu får allmänheten chansen att komma in i rum och besöka platser som annars inte så lätt kan nås. Nästa helg, 6-8 oktober, öppnas platser som annars inte är tillgängliga upp i Open House Stockholm, för andra året i rad.

Brommaborna får möjlighet att titta in i ett av de så kallade Per-Albin Hansson-husen på Ålstensgatan. I nummer 40 bodde den före detta statsministern under flera år. Men nu är det istället radhuset på Ålstensgatan 37 som öppnas upp för allmänheten.

De välkända radhusen byggdes 1932-1932 och ritades av Paul Hedkvist. Nu för tiden går radhusen för runt tio miljoner kronor när de ligger ute för försäljning.

På Lovön finns det möjlighet att studera den blott 20 kvadratmeter stora ”Lådan” – arkitekten Ralph Erskines första egna bostad i Sverige där han bodde med sin fru Ruth. En tidig variant av compact living med fokus på funktion och flexibilitet.

Här kan du anmäla dig till alla Open House Stockholms visningar. Evenemangen och visningarna är gratis.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.