Tjejzonen letar lokal

Hos tjejzonen får unga tjejer chansen att prata ut.
Hos tjejzonen får unga tjejer chansen att prata ut.
Organisationen Tjejzonen på Kungsholmen som ger unga tjejer någon att prata med växer så det knakar. Nu behöver de Kungsholmbornas hjälp att hitta nya lokaler.

Tjejzonen är en ideell organisation för unga tjejer mellan 12 och 25 som behöver någon att prata med. Man kan antingen chatta med någon volontär över internet eller få en ”storasyster” som man kan träffa live.

– Det kan vara vem som helst, från unga tjejer utan någon typisk problematik till tjejer med ätstörningar, självskadeproblem eller någon som utsatts för en våldtäkt, säger Saga Cruz som är volontär- och utbildningsansvarig på Tjejzonen.

Och det är högt tryck på organisationen, som har sitt säte vid Kungsholms torg. 2014 hölls de cirka 200 volontärerna ungefär 8 000 samtal med unga tjejer, enligt henne.

Men antalet pratsugna tjejer har sin baksida. Organisationen har vuxit ur sina lokaler med tre nya i personalen och två nya anställningar på gång. Man har också verksamheter i Uppsala, Jönköping och Göteborg som alla drivs från lokalerna i Stockholm. Därför efterlyser de nu tips på en större lokal.

– Vi började leta i november men det har varit på känn ganska länge när vi insåg att vi hade råd med ny personal. Just nu bor vi i en källarlokal som är jättemysig, men som saknar ljus och luft, säger Saga Cruz och skrattar.

Vet du någon lokal som skulle passa Tjejzonen? Allt över 150 kvadratmeter ovan jord är intressant. Maila Saga Cruz på saga.cruz@tjejzonen.se